Petra van Vlastuin: ,,Ik maak graag nog meer mensen blij met bloemen”
Petra van Vlastuin: ,,Ik maak graag nog meer mensen blij met bloemen” Eigen foto
Advertorial

Made by Peet: ‘Unieke bloemstukken op maat’

Zakelijk

SCHERPENZEEL Petra van Vlastuin kun je niet blijer maken dan met bloemen. Na het volgen van de vakopleiding tot bloemiste heeft ze jaren in een bloemenzaak gewerkt, en nu specialiseert ze zich met haar eigen bedrijf Made by Peet Bloemen in trouw- en rouwbloemwerk. ,,Het persoonlijke contact met mensen vind ik heel waardevol. Er komen elke keer zoveel emoties bij kijken: de feestvreugde bij bruidswerk en het verdriet bij rouwbloemwerk. Dat is heel bijzonder.”


[BRUIDSSTUKKEN] In een persoonlijk gesprek met het bruidspaar neemt ze de wensen door. ,,Vaak zie je dat het bruidspaar zich goed voorbereid heeft en bijvoorbeeld voorbeelden van Pinterest meeneemt. Dan weet ik een beetje waar hun voorkeur naar uitgaat.” Vervolgens koopt Petra de bloemen vers in op de veiling en maakt ze in haar bloemenatelier het bruidsbloemwerk. ,,Gedreven door mijn passie, creativiteit en de liefde voor bloemen ga ik speciaal voor iedere nieuwe opdracht bloemen inkopen om er iets moois van maken. Omdat ik geen winkel bezit, heb ik dus alle aandacht voor het bloemwerk. Dit geeft mij de kans om elke keer weer met verse producten te werken. Ik ben vrij perfectionistisch en precies, daarom wil ik er echt achter staan als ik iets aflever.”

[ROUWBLOEMSTUKKEN] Niet alleen op blijde dagen kunnen bloemen veel betekenen, maar ook in dagen van rouw. Een krans of een mooi bloemstuk op de kist met daarin de favoriete bloemen van de overledene verwerkt. ,,Ook een geliefde sjaal of hoofddeksel van degene die overleden is, kan ik verwerken in het bloemstuk. Bij een ruiter heb ik hoefijzers verwerkt in het stuk. Of de favoriete orchidee van oma. Zo krijg je een heel persoonlijk grafstuk”. Wanneer iemand is overleden, komt Petra enkele dagen later aan huis om de wensen rondom de bloemen te bespreken. Hartvormig, langwerpig, met rozen of veldbloemen: alles is mogelijk.

[ZAKELIJK FEESTEN] Naast rouw- en trouwbloemwerk biedt Made by Peet bloemwerk op locatie. ,,Denk aan zakelijke feesten of ontvangsten waarbij bloemstukken en mooie boeketten de ruimte opfleuren”.

Op de website madebypeetbloemen.nl zijn veel voorbeelden te vinden van bloemwerk dat Petra heeft vervaardigd. ,,Alle bloemstukken die ik maak, zijn op maat en uniek. Ik ga graag in gesprek om tot het perfecte bloemstuk te komen en maak graag nog meer mensen blij met bloemen”, lacht Petra.

[Meer informatie via www.madebypeetbloemen.nl, 06-24976716 en info@made-bypeet.nl]

advertentie