Quinten en Dita zoeken nog vrijwilligers om wekelijks samen buiten op het land biologisch en verantwoord te tuinen.
Quinten en Dita zoeken nog vrijwilligers om wekelijks samen buiten op het land biologisch en verantwoord te tuinen. Tuinderij VosBeek
Advertorial

‘Groentepakketten uit je eigen streek’

Zakelijk

SCHERPENZEEL Op een actieve manier ontspannen met een schoffel op het land. Samen zaailingen planten, bedden inzaaien en oogsten. Dit oogstseizoen gaat Tuinderij VosBeek voor meer dan honderd huishoudens seizoensgroenten en kruiden verbouwen. Help jij ook mee?

Dita en Quinten zijn de tuinders die de tuin op ecologische manier runnen. Het seizoen start eind februari als de bodem aan het opwarmen is. Dan gaan de eerste zaadjes de grond in. Zij vinden het belangrijk om ecologisch verantwoord te werken. ,,Dat kan heel goed; groenten gaan er zelfs lekkerder van smaken. Door het zaaien en aanplanten van kleurrijke en geurende bloemen trekken deze insecten aan die helpen om zogenoemde plagen te bestrijden. Ook maken ze de bodem gezonder door onder andere het aanbrengen van compost en natuurlijke materialen. Wij gebruiken geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest; alles is biologisch! Het resultaat is heerlijke gezonde groenten uit eigen streek.’’ Quinten en Dita vinden het super en gezellig als andere mensen komen helpen. ,,Al met al is het een hoop werk waarbij er ook nog van alles valt te leren. Weet jij hoe spruitjes groeien of hoe de larve van een lieveheersbeestje eruitziet?’’

[GROENTEPAKKET] Tuinderij VosBeek levert wekelijks gevarieerde pakketten met verse biologische groenten en kruiden aan hun oogstaandeelhouders. ,,We werken volgens het concept van Community Supported Agriculture (CSA) oftewel gemeenschapslandbouw. Onze afnemers zijn mensen die connectie willen hebben met waar hun groente vandaan komt. Dertig weken lang ondersteunen ze ecologisch geteeld voedsel. Groenten die je zeker in het pakket zult zien zijn de bekende zoals worteltjes, andijvie, courgette en pompoen. Maar ook minder bekende groenten. Denk hierbij aan pastinaak, snijbiet en aardperen. Uiteraard verbouwen we ook verschillende kruiden om mee te koken, bijvoorbeeld peterselie, tijm en bieslook. Inschrijven voor de oogst van dit seizoen kan nog steeds.

[INSCHRIJVEN] Tuinderij VosBeek begint nu aan haar seizoen en biedt straks pakketten bij afhaalpunten in Amersfoort, Woudenberg, Scherpenzeel, Overberg en Leusden. Je kunt nog inschrijven om samen in de buitenlucht actief bezig te zijn. Doe jij ook mee?’’ Kijk voor informatie en opgeven voor een oogstaandeel of als vrijwilliger op: www.tuinderijvosbeek.nl.

advertentie