De organisatie van Rockhorst in de Hokhorst. Geheel links organisator Henk Mens.
De organisatie van Rockhorst in de Hokhorst. Geheel links organisator Henk Mens. Eigen foto
ONDERNEMER IN BEELD

Rockhorst 2022 is muziekfestival vol herkenning

Zakelijk

RENSWOUDE Drie prachtige combinaties voor een geslaagde avond vol muziek en herkenning. Dat is Rockhorst 2022 op zaterdag 17 september in sporthal De Hokhorst in Renswoude. De voorverkoop is gestart.


The Billy Joël Experience, de coverband KaramBAM! en de drive-in show Beatbusters zorgen van 20.00 uur tot 1.30 uur voor een gezellige avond vol muzikaal entertainment. De naam Rockhorst bedacht organisator Henk Mens (64) op zijn vakantie. De geboren en getogen Scherpenzeler woont tegenwoordig in Renswoude en muziekfeesten organiseren is zijn hobby. „30 jaar lang waren dat allerlei festiviteiten in sportcomplex de Heijhorst in Scherpenzeel, waar o.a. Golden Earring, Herman Brood en Normaal optraden. Na een optreden van Mooi Wark is de hal in brand gestoken. In 2014 was er nog een optreden van Normaal in een feesttent op een weiland en toen ben ik gestopt. Maar wat je zo lang doet zit in je bloed en het begon weer te kriebelen om iets nieuws te proberen. Zo ontstond het idee om de financiën van sportcafé De Hokhorst op te vijzelen en hebben we het dorpsfeest Rockhorst bedacht. Een avond vol muziek en herkenning, het wordt een soort reünie van mensen van 20-65 jaar. Bezoekers vanaf 20 jaar mogen naar binnen. Bij twijfelgevallen, als we denken dat ze jonger zijn, vragen we om legitimatie.”
De sporthal wordt aangekleed met vloerbedekking, versiering, statafels en er wordt een podium gebouwd. Vanaf 20.00 uur gaat de zaal open. „We beginnen met de drive-in show Beatbusters van ongeveer een uur, dan komt de band KaramBAM!, dan weer de drive-in show, gevolgd door The Billy Joël Experience. Dit is de Nederlandse uitvoering die mee heeft gedaan aan het tv-programma The Tribute to the Bands en daar één van de betere was. De avond wordt afgesloten met de drive-in show.’’
Entreekaarten kosten 20,- euro. De voorverkoopadressen zijn: Café Marktzicht in Ederveen, Café Bar Gezellig in Renswoude, Eetcafé De Kromme Hoek in Scherpenzeel en De Hokhorst in Renswoude. Ook kunnen kaarten gereserveerd worden via het mailadres info@dehokhorst.nl . Deze worden klaargelegd en kunnen worden afgehaald als de avond begint. Als het evenement nog niet is uitverkocht, zijn ‘s avonds in De Hokhorst aan de deur ook nog kaarten te koop. „We verwachten minstens 500 kaarten te verkopen en hebben ruimte voor 750 bezoekers.”

Marco Jansen

Rockhorst met onder meer The Billy Joel Experience, in de Hokhorst.
advertentie
advertentie