Blije medewerkers voor de supermarkt in Scherpenzeel (staand, eerste van rechts Patricia)
Blije medewerkers voor de supermarkt in Scherpenzeel (staand, eerste van rechts Patricia) Suzanne Buddingh

Jumbo Scherpenzeel: ‘Groeimogelijkheden en werkgeluk nu belangrijk’

11 oktober 2022 om 16:07 Zakelijk

SCHERPENZEEL Vandaag de dag is het vinden van personeel makkelijker gezegd dan gedaan. Er is veel vraag op de arbeidsmarkt en als bedrijf moet je je op vele vlakken zien te onderscheiden. Jumbo Scherpenzeel staat sterk in zijn schoenen en vindt dat iedere werknemer zich gewaardeerd moet voelen.

Zonder medewerkers geen bedrijf”, vindt Patricia, HR-medewerker en assistent-bedrijfsleider bij Jumbo Scherpenzeel. Ook zij merkt de krapte op de arbeidsmarkt. „Er is veel aanbod, dus we willen ons onderscheiden van de rest. En ik heb het idee dat het hier dan ook anders gaat dan bij andere supermarkten.”

Dat begint al bij de rol van Patricia. Regelmatig is zij op de werkvloer te vinden, in plaats van achter haar computer. „Ik werk al 23 jaar bij verschillende supermarkten en heb dan ook op alle afdelingen wel eens ervaring opgedaan. Dus ik kan echt overal bijspringen en dat doe ik dan ook”, vertelt ze. „Op die manier is de werksfeer heel erg ‘ons kent ons’ en heerst er een open bedrijfscultuur. Ik zie de werknemers, ik spreek ze en ik ken ze. Ik ben dan ook van mening dat een HR-medewerker tussen de mensen moet staan, dat voelt gewoon heel logisch.”   

JONG EN OUD Het team dat in de supermarkt werkt is warm en gezellig, waarbij de jongste dertien is en de oudste over de zestig jaar. „Er werken hier hele vriendengroepen en families en we zien dat werknemers elkaar ook buiten werktijd opzoeken. Dat getuigt toch van een fijne werksfeer”, vertelt Patricia trots. 

De supermarkt kent dienstverbanden van wel 27 jaar, maar neemt ook veel bijbaners aan. „Veel medewerkers zijn begonnen als hulpkracht en zijn nu bijvoorbeeld teamleider. Het moet een uitdaging blijven denk ik en dat kan hier. Werkgeluk en doorgroeimogelijkheden zijn in deze tijd belangrijker dan ooit.” 

Het is voor de HR-medewerkster belangrijk om na te komen wat zij belooft en warm en toegankelijk over te komen. „Ik bied graag een luisterend oor en schiet te hulp waar ik kan. Wanneer iemand naar mij toe komt met een vraag of probleem, help ik graag met groeien in plaats van dat ik een oplossing op noem. Coachend helpen eigenlijk, handvatten aanbieden”, aldus Patricia. 

Er is aandacht voor bijzondere momenten, zoals jubilea in privésferen, trouwerijen of wanneer iemand geslaagd is

ATTENTIES Naast Patricia’s computer op het kantoortje staat een fles wijn in cellofaan klaar. Aan een kaartje hangt de boodschap ‘Gefeliciteerd met jullie 25-jarig jubileum’. „Dat is een leuk voorbeeld van een kleine attentie voor één van onze medewerkers. Er is aandacht voor bijzondere momenten, zoals jubilea in privésferen, trouwerijen of wanneer iemand geslaagd is”, legt ze uit. „Daarnaast organiseren we feestjes, kerstborrels of is er zomaar aandacht voor iets kleins. We willen niet alleen maar laten merken wanneer er iets niet goed gaat, maar zomaar een pluim of attentie wanneer er hard gewerkt is, wordt erg gewaardeerd.” Ook Patricia was ooit nieuw bij deze supermarkt en herinnert zich heel warm te zijn ontvangen. En dat gevoel wil ze graag vasthouden. Een fijn welkom in de vorm van een welkomstasje, bijvoorbeeld. „Naast het nodige papierwerk maken we die formele kant graag wat leuker met een kleinigheidje en een handgeschreven kaart.”

WERKEND LEREN Bij Jumbo Scherpenzeel is iedereen welkom. Er is de mogelijkheid om werkend te leren en de supermarkt biedt daarbij ook praktijkondersteuning aan. Daarnaast heeft de supermarktketen haar eigen Academy en kan je worden opgeleid tot bijvoorbeeld filiaalmanager. Nieuwsgierig geworden? Neem eens een kijkje op jobs.jumbo.com

Suzanne Buddingh

Deze advertorial wordt u aangeboden door Jumbo Scherpenzeel. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van De Woudenberger.nl / de Scherpenzeelse Krant.nl? Neem dan contact op met Mieke Westerink (06-23286529, m.westerink@bdu.nl) of Monique Jansen (06-83624805, m.jansen@bdu.nl).

Afbeelding
Afbeelding
,,Het team dat in de supermarkt werkt is warm en gezellig,''
advertentie
advertentie