Marloes Mees ten Oever- van Rij.
Marloes Mees ten Oever- van Rij. Van Rij

Vakvrouw Marloes van Van Rij Mondzorg zet in op preventieve zorg

20 april 2023 om 08:24 Zakelijk

SCHERPENZEEL Marloes Mees ten Oever- van Rij studeerde in 2009 af aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sindsdien werkt zij als tandarts bij Van Rij Mondzorg. Drie jaar geleden nam zij, samen met haar man, de twee praktijken in Scherpenzeel en Veenendaal over van haar ouders

Vanaf dat moment was Marloes naast tandarts ook werkgever van een team geworden. Dit gaat haar gelukkig goed af en geeft op een leuke manier uitdaging naast haar vak als tandarts en haar jonge gezin. Centraal staat dat er samengewerkt wordt en dat iedereen zich veilig voelt binnen het team. Het is belangrijk dat er een goede sfeer hangt binnen de praktijk.

Marloes is ervan overtuigd dat je de beste zorg kunt bieden als je goed samenwerkt met je collega’s, iedereen is op zijn eigen vakgebied belangrijk. Op tandheelkundig gebied ligt haar affiniteit met name bij het behandelen van (jonge) kinderen en de esthetische tandheelkunde, waaronder het werken met de doorzichtige beugelsystemen van TrioClear.
De zorg die Van Rij Mondzorg levert, vindt plaats op twee locaties; een kleine vestiging in Scherpenzeel en een grotere locatie in Veenendaal.  De locaties werken onderling nauw samen waardoor ook de uitgebreidere behandelplannen binnen één team van behandelaars uitgevoerd kan worden.

Bij Van Rij Mondzorg wordt er veel tijd en energie gestoken in preventieve mondzorg. Uiteindelijk is voorkomen beter dan genezen. Het landelijk advies is om kinderen vanaf 2 jaar een bezoek aan de tandarts te laten brengen. Op deze manier kan er van jongs af aan een vertrouwensband ontstaan en is de kans op angst voor tandheelkundige behandelingen op latere leeftijd minimaal. Zo krijgen kinderen die voor de eerste keer in de praktijk komen een welkomstpakket met onder andere een tandenborstel, tandpasta en een zandloper.

Naast de zorg voor het eigen patiëntbestand wordt er ook op een breder vlak aandacht besteed aan preventieve zorg door bijvoorbeeld de regelmatige bezoeken aan basisscholen of verzorgingstehuizen in de omgeving. Hier leren we spelenderwijs de kinderen dat het belangrijk is om voor je gebit te zorgen en hoe je kunt voorkomen dat er gaatjes ontstaan. Ook leren we het ondersteunend personeel van verzorgingstehuizen hoe ze de cliënten kunnen ondersteunen in het verzorgen van hun (kunst)gebit.

Kijk voor meer informatie op www.vanrijmondzorg.nl

Dit artikel is ook te lezen in het magazine Vakvrouwen dat dinsdag 18 april verscheen bij de Scherpenzeelse Krant

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie