Vakvrouwen Ellen en Janiene.
Vakvrouwen Ellen en Janiene. TED Walker Fotografie
Ondernemer in beeld

‘Vakvrouwen en vakmannen’ bij Hofland

20 april 2023 om 09:29 Zakelijk

WOUDENBERG De installatietechniek is een vaktechnische en bewegende branche waarin Esmee Hofland zich helemaal thuis voelt. In 2024 bestaat Hofland, het installatiebedrijf van haar ouders, honderd jaar. ,,Wat begon als eenmanszaak aan huis groeide in bijna een eeuw uit tot een waardig familiebedrijf dat klaar is voor de toekomst.”

Een deel van de collega’s heeft haar zien opgroeien, vertelt Esmee (27): ,,Toen de zaak nog in handen was van onze opa en oma, kwamen mijn broer en ik al over de vloer. Het voelt als één grote familie.” Na de middelbare school rondde Esmee naast een opleiding Marketing en Communicatie een hbo-studie Communicatie en Organisatie af. Na eerst elders te hebben gewerkt, is ze inmiddels officemanager bij het bedrijf. ,,Toen ik wat ouder werd, begon het ook bij mij te kriebelen om bij Hofland te werken. Super om je werk te kunnen doen in een bedrijf dat zo eigen voelt.” 

BALANS

De installatiebranche lijkt misschien een ‘mannenwereld’, maar bij Hofland is de man-vrouwverhouding volgens Esmee mooi in balans. ,,Zowel mannen als vrouwen hebben hun kwaliteiten en versterken elkaar vanuit verschillende opzichten. Ons team heeft een nuchtere no-nonsense mentaliteit.” Esmee is blij met de vrouwelijke kwaliteiten binnen het bedrijf: ,,Zo hebben we naast mijn aanwezigheid een communicatief vaardige planner, een creatieveling in badkamerontwerpen, een coördinerende organisator en een flexibele duizendpoot die overal ondersteuning biedt.”

TOEKOMST 

Op korte termijn heeft Hofland ruimte voor twee nieuwe vakvrouwen of -mannen. ,,We hopen een monteur zonnepanelen/duurzame installaties en een adviseur/verkoper voor sanitair aan ons te kunnen binden.” Zelf hoopt Esmee de naam Hofland, die drie generaties lang is opgebouwd, te waarborgen. ,,Ik streef ernaar om de kwaliteit te behouden die we nu ook waarmaken. Net zo belangrijk vind ik het om ervoor te zorgen dat de fijne, betrokken cultuur behouden blijft, zodat onze collega’s nog lang aan ons verbonden willen blijven. Met hen boeken we mooie resultaten en mede dankzij onze loyale collega’s konden we verhuizen naar ons duurzame nieuwbouwpand op de Parallelweg in Woudenberg. Met hen hebben we vertrouwen in de continuïteit van Hofland.”

Ga voor meer informatie over Hofland Installaties of de vacatures naar www.hofland-installaties.nl en www.sanidrome.nl/hofland 

Vakvrouwen Elles (links) en Esmee.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie