Melkveebedrijf 't Broek breidt haar aanbod uit met boerensoftijs uit haar nieuwe automaat
Melkveebedrijf 't Broek breidt haar aanbod uit met boerensoftijs uit haar nieuwe automaat Boerderij 't Broek

Heerlijk boerensoftijs bij ‘t Broek

4 juli 2023 om 11:12 Zakelijk

WOUDENBERG Een lekker tussendoortje bij het doen van een paar boodschappen bij de boer. Of een koele traktatie tijdens een uitgebreide fietstocht door de landelijke omgeving van Woudenberg. ,,Melkveebedrijf ‘t Broek heeft nu in deze regio een unieke zelfbedieningsmachine voor heerlijk boerensoftijs’’, vertelt Carlo van de Lagemaat.

De familie Van de Lagemaat heeft al jaren een melkveebedrijf. ,,Ik heb het overgenomen van mijn ouders en mijn vader helpt nog steeds mee op het familiebedrijf. Zelf ben ik vierde generatie boer en woon hier samen met mijn vrouw Jolien en vijf kinderen’’, vervolgt Carlo. Hij wilde graag de mensen uit Scherpenzeel en omgeving laten genieten van de verschillende producten die zijn boerderij te bieden heeft. ‘t Broek biedt daarom al enkele jaren verse eieren en natuurlijk haar eigen melk en boerenkaas. Veel klanten komen even langsfietsen en ook toeristen, die de natuurlijke omgeving verkennen op de tweewieler, nemen hier een boodschapje mee.

Automaten langs de weg

Aan de weg, direct naast de stal, is een overkapping te vinden met het aanbod van ‘t Broek. ,,We hebben twee jaar geleden gekozen voor enkele automaten langs de weg. Hier zijn eieren te krijgen en flessen om melk te tappen. Maar je kan natuurlijk ook zelf een fles van thuis meenemen. Daarnaast zijn er nog de verschillende kazen te koop. Wij hebben gekozen voor een melkfabriek die tevens heerlijke romige smakelijke boerenkaas maakt. Jong, jong belegen, belegen en oud en deze zijn al diverse malen in de prijzen gevallen.’’ Iedereen kan op zijn eigen tijd langsrijden en wat boodschappen meenemen.

Ruimte uitgebreid

,,De afgelopen weken hebben we deze ruimte uitgebreid voor een nieuw product. Heerlijk vanille ijs van onze eigen melk en daardoor met een vollere en romiger smaak. Voor twee euro kunt u ook genieten van een oubliehoorn met boerensoftijs uit de nieuwe zelfbedieningsmachine. De automaten zijn van ‘s ochtends zes uur tot ‘s avonds tien uur beschikbaar van maandag tot en met zaterdag voor deze heerlijke echte verse boerderijproducten’’, besluit Carlo. Melkveebedrijf ‘t Broek is te vinden aan de Broekerweg 7 in Woudenberg, nog geen tien minuten fietsen vanaf het centrum van Scherpenzeel.

advertentie
advertentie