Afbeelding
Lokhorst, Nynke

Fysiotherapeuten buigen zich in Ede over enkelletsel

Zorg

EDE Meer dan veertig fysiotherapeuten uit de regio Gelderse Vallei kwamen dinsdag naar het symposium over enkelletsel – van trauma tot herstel. Sports Valley van Ziekenhuis Gelderse Vallei organiseerde dit symposium samen met sportfysiotherapeut Bart van de Wiel van De Jong Fysiotherapie.

Tijdens het symposium werd enkelletsel belicht vanuit de orthopedie, sportgeneeskunde, radiologie en fysiotherapie. Er werd kennis gedeeld over onderwerpen zoals het radiologisch onderzoek, rode vlaggen bij behandelingen en nieuwe behandelinzichten bij chronische instabiliteit van de enkel.

Het belang van goede samenwerking tussen disciplines, zowel binnen als buiten het ziekenhuis, werd tijdens het symposium nog eens onderstreept. Sports Valley van Ziekenhuis Gelderse Vallei werkt intensief samen met de Regionale Organisatie Fysiotherapie Gelderse Vallei (ROFGV), een netwerk van fysiotherapeuten uit de regio. Binnen dit netwerk wordt de zorg zorgvuldig op elkaar afgestemd. Zo zijn patiënten tijdens het hele zorgtraject verzekerd van de juiste zorg. Tijdens het symposium was dan ook gelegenheid om verder met elkaar te praten over de ketenzorg rondom enkelletsel.  

Foto: Sportarts Moniek van Heumen presenteert tijdens het symposium.

advertentie