Grote Kerk Scherpenzeel.
Grote Kerk Scherpenzeel. © Wilfred Folmer

Festival of Lessons and Carols in Grote Kerk

3 december 2022 om 12:57 Activiteiten

SCHERPENZEEL Met meer dan dertig zangers uit de regio Scherpenzeel verzorgt het projectkoor ValleiCantorij op zaterdag 10 december het Festival of Nine Lessons and Carols. Het jaarlijkse concert vindt plaats in de Grote Kerk in Scherpenzeel en begint om 16.00 uur.

,,Een Festival of Lessons and Carols is een bijzondere viering uit de Engelse kersttraditie waarin negen Schriftlezingen worden afgewisseld met kerstliederen, carols, hymns en koorwerken’’, leggen de organisatoren uit. ,,In de negen ‘Lessons’ wordt het verhaal verteld van de val van de mensheid, de belofte van de Messias en de geboorte van Jezus.’’

De omlijstende muziek bestaat ,,natuurlijk’’ uit klassieke carols als ‘Once in royal David’s City’, ‘O come, all ye faithful’ en ‘Hoor de engelen zingen d’eer’. ,,En er klinkt muziek van onder anderen Rutter, Willcocks, Vaughan Williams, Carter en Goldschmidt. Soms bekend, soms verrassend nieuw. In de hymns is er alle ruimte voor samenzang.’’

Nadat de edities van 2020 en 2021 door corona niet of voor slechts een klein publiek konden plaatsvinden, is het nu weer voor iedereen mogelijk dit ‘festival’ in de aanloop naar Kerst live mee te vieren.

De ValleiCantorij staat onder leiding van dirigent Arjan Veen. Solist is sopraan Paulien van der Werff. De orgelbegeleiding is in handen van Wilfred Folmer. Dominee Bergshoeff gaat voor in de gebeden. Toegang is gratis met een collecte na afloop. De kerk is open vanaf 15.30 uur.

advertentie
advertentie