Jeffrey van Deuveren in actie tegen Blauw Geel'55.
Jeffrey van Deuveren in actie tegen Blauw Geel'55. Brenda Dekker

Weelde voor winnend Renswoude

29 september 2018 om 19:50 Sport/sport

RENSWOUDE Een afgetekende 0-3 uitoverwinning bij Blauw Geel'55 in Ede. Dat is weelde voor het nieuwe Renswoude, weet coach Jan van den Heuvel. ,,Voetballend hebben we de stijgende lijn te pakken. We waren vandaag duidelijk de verdiende winnaar."

De zege kreeg gestalte na een lastige aanloop. Basisspelers Jelmer Nijburg, Ralph Boom en Mo Issaoui waren niet beschikbaar, waardoor de oefenmeester flink moest schuiven met zijn elftal. ,,Dat zag je terug in onze start, tegen Blauw Geel hebben we het de eerste 20 minuten wel lastig gehad."

Halverwege het eerste bedrijf nam Renswoude de wedstrijd in handen, geholpen door een lucky 0-1 van de voet van Arjan Verheij. Direct na rust verdubbelde Mauro Aalders de voorsprong. ,,Als we daarna nog wat zuiniger omgaan met de kansen wordt het zelfs 0-5. Blauw Geel viel mij tegen." Dat lukte niet. Aalders bepaalde met zijn tweede goal van de middag de eindstand op 0-3.