Aanval van Manon Stoffelsen
Aanval van Manon Stoffelsen Wim van de Lagemaat

Prima seizoenstart dames Set Up

30 september 2018 om 15:38 Sport/sport Deel je nieuws

De dames van Volleybalvereniging Set Up ’69 zijn hun eerste seizoen in de derde divisie goed begonnen. Nadat vorige week al met 3-1 werd gewonnen van Xanthos, werd afgelopen zaterdag Heyendaal D1 met 4-0 opzij gezet.

Het begin van de wedstrijd was nog een beetje onrustig. De pass kwam nog niet lekker bij de spelverdeler en de dames keken al snel tegen een 3-7 achterstand aan. Maar gaandeweg werd het spel beter en op  18-17 stonden ze voor het eerst in de set op voorsprong.

In de tweede set werd de tegenstander van de baan geveegd door een aantal goede opslagseries van Manon Stoffelsen en Nienke van de Wetering. De coach van Heyendaal probeerde de serie te stoppen met enkele wissels, maar ook dat hielp niet. Met gedegen spel kreeg de tegenstander geen enkele kans meer en werd de set met 25-14 binnengehaald.

Na twee gewonnen sets is het altijd lastig om de concentratie vast te houden, maar ook dat lukte goed en de dames van Set Up lieten zich niet van de wijs brengen. De vierde set was daarna nog een formaliteit.

De coach Michiel liet zien dit jaar over een brede selectie te beschikken. Hij bracht ook twee jeugdspeelsters, de zussen Chananja en Abia Veenvliet, in en die toonden aan al goed met dit niveau mee te kunnen. Ook Hilde Tanghe – Tomassen was na haar zwangerschap weer van de partij en ook zij blijkt nog steeds van toegevoegde waarde voor dit team.

Door dit resultaat, staat Set Up op een gedeelde tweede plaats in de poule. De volgende thuiswedstrijd is op 13 oktober om 15.00 uur in De Breehoek