Personeelsleden van De Viermaster luisteren aandachtig naar de sprekers op de studiemiddag
Personeelsleden van De Viermaster luisteren aandachtig naar de sprekers op de studiemiddag Roos Verkade

De Viermaster presenteert nieuwe koers: “LEREN WAT ERTOE DOET”

4 oktober 2018 om 11:58 Nieuws Deel je nieuws

VPCO De Viermaster presenteerde woensdag 3 oktober de nieuwe koers voor alle personeelsleden. Onder de bezielende leiding van cabaretier Timzingt werden de leerkrachten en directeuren deze middag gemotiveerd voor deze koers.    

De nieuwe slogan van De Viermaster is “Leren wat ertoe doet”.  ‘Leren’ zegt al wat we op de scholen doen, en ‘wat ertoe doet’ verwijst naar onze christelijke identiteit. “We willen de kinderen toerusten met kennis, vaardigheden en geloof”, aldus directeur-bestuurder Henk Jonker.

Sprekers deze middag waren dr. Hans Bakker, lector Educatie en Pabodocent van de Christelijke Hogeschool Ede. Hij benadrukte dat er les gegeven moet worden vanuit de relatie. Tweede spreker was de heer Marco van der Zwaard, adviseur en docent van Hogeschool Viaa in Zwolle. Hij gaf een toelichting op de doelen en wat dit betekent voor het lesgeven in de klas. “Wat doe jij, als leerkracht ermee in de klas? Kernwoord hierbij is vertrouwen”, aldus Marco van der Zwaard.

Cabaretier Tim van Wijngaarden zorgde voor de vrolijke noot en had de lachers regelmatig op zijn hand. In zijn humoristische en treffende liedjes werd de koers nog eens aangehaald, waardoor de boodschap goed bleef hangen bij het publiek. “Ik hoop dat er een gevoel van trots groeit bij de nieuwe koers van De Viermaster”, aldus Timzingt met een knipoog.

Directeur-bestuurder Henk Jonker kijkt tevreden terug op deze middag. De Viermaster geeft met deze nieuwe koers duidelijk richting aan de ontwikkeling van het onderwijs op onze scholen, zodat de kinderen “leren wat ertoe doet”.

advertentie
advertentie