Burgemeester Doornenbal overhandigt een brandpreventiepakket aan de familie Heijboer. Baby Yenthe staat niet op de foto, die lag nog fijn te slapen.
Burgemeester Doornenbal overhandigt een brandpreventiepakket aan de familie Heijboer. Baby Yenthe staat niet op de foto, die lag nog fijn te slapen. Gemeente Renswoude

Kersverse ouders van Yenthe krijgen brandpreventiepakket

26 oktober 2018 om 07:30 lokaal

RENSWOUDE De familie Heijboer uit Renswoude heeft dinsdag uit handen van burgemeester Petra Doornenbal een geboortetas gekregen met allerlei handige brandpreventiegadgets. Landelijk worden kersverse ouders in het kader van de jaarlijkse Brandpreventieweken geholpen bij het verbeteren van de brandveiligheid thuis.

De familie Heijboer had eerder deze maand aangifte gedaan van de geboorte van zoon Yenthe. En omdat Yenthe tijdens de Brandpreventieweken als eerste is geboren in Renswoude, kregen zijn ouders een tas met daarin onder meer een rookmelder, een slabbetje en allerhande nuttige informatie over brandveiligheid.

De burgemeester had ook nog enkele tips voor de kersverse ouders. ,,Maak afspraken over een vluchtplan met daarin een vaste plek voor de huissleutel, wie de kinderen onder zijn hoede neemt en het vrijhouden van de vluchtroute van obstakels. Onderzoek heeft uitgewezen dat als je gaat slapen, je de binnendeuren moet sluiten. Zo kunnen vuur en rook langer in één ruimte blijven en heb je meer kans om veilig te vluchten en te worden gered. Rookmelders werken écht. Als je slaapt, werkt jouw neus niet, maar jouw oren wel. Als je werkende en hoorbare rookmelders hebt hangen, kun je bij brand tijdig worden gewaarschuwd.''

advertentie
advertentie