Afbeelding
Gemeente Scherpenzeel

Workshopavond tijdens Week tegen Geweld

26 oktober 2018 om 11:30 lokaal

SCHERPENZEEL Tijdens de week tegen Geweld verzorgen de gemeente Scherpenzeel en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) een avond vol workshops voor professionals die werkzaam zijn met jeugd en volwassenen. Thema van de Week tegen Geweld, die van 19 tot en met 25 november plaatsvindt, is 'ik maak het verschil'.

,,Iedereen kan iets betekenen voor een ander die opgroeit of leeft in een onveilige situatie. Zelfs een klein gebaar kan een groot verschil maken", licht wethouder Vreeswijk het thema toe. ,,In Nederland wordt gemiddeld één kind per schoolklas mishandeld. Het lijkt lastig om (kinder)mishandeling te stoppen. Maar iedereen kan verschil maken door een eerste stap te zetten. Door te delen wat jij doet als je je zorgen maakt om een kind of volwassene moedig je anderen ook aan iets te doen.´´

De workshopavond op dinsdag 20 november, begint om 19.00 uur met een netwerkdiner. Vanaf 19.00 uur worden diverse workshops verzorgd door Veilig Thuis, Jeugdbescherming Gelderland, Youké, Veiligheidshuis Ede, Moviera, Agathos en Stichting de Koperhorst. Onderwerpen zijn onder meer gespreksvoering met ouders en kinderen, de aanscherping van de meldcode, partnergeweld en ouderenmishandeling.

Deelname kost 10  euro per persoon. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven door een mail te sturen naar secretariaat@scherpenzeel.nl onder vermelding van naam en contactgegevens.

advertentie
advertentie