Aanval van Set UP
Aanval van Set UP Wim van de Lagemaat

Dames Volleybalvereniging Set Up ’69 pakken weer 4 punten

2 december 2018 om 15:03 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag hebben de dames van Set Up ’69 goede zaken gedaan door met 3-1 te winnen van Voorwaarts uit Twello. Met deze 4 punten klimmen ze naar de 5e plaats in de poule. Tot zaterdag stond het allemaal nog heel dicht bij elkaar, maar er begint zich nu een middenmoot af te tekenen, die afstand neemt van de onderste 3 plaatsen.

De eerste set begon Set Up moeizaam. De tegenstander wist het blok van Set Up goed te omzeilen en ook de pass kwam niet goed bij de spelverdeler. Daardoor was het moeilijk voor de dames om in hun eigen spel te komen. Deze set ging dan ook verloren. De tweede set liep direct een stuk beter. Met gevarieerde opslagen werd de verdediging van Voorwaarts ontregelt en ook het blok lag een stuk beter. Deze set ging met 25-12 naar de thuisploeg.

Ook de derde set bleven de dames uit Scherpenzeel goed bij de les. Ze bleven gevarieerd aanvallen. Voorwaarts had ook weinig verweer tegen enkele goede opslagseries. In de vierde set moest Set Up het afmaken om de vier punten in Scherpenzeel te houden. Dat leek ook te lukken, want ze liepen uit naar een 20-12 voorsprong. Helaas zakte de concentratie daarna weg en liepen de dames uit Twello puntje voor puntje in en op 23-24 kregen zij zelfs een set-point. Daarna ontspon zich nog een felle strijd om de winst in de set waarbij telkens één van de ploegen een puntje voorsprong pakte, maar de setwinst niet binnen kon halen. Uiteindelijk lukte het Set Up, met een uitstekende invalbeurt van Mareille Valkenburg als spelverdeler, om de set naar zich toe te trekken. Eindstand 32-30.

De volgende thuiswedstrijd is een bekerwedstrijd op donderdag 13 december om 21.00 uur tegen Steenderen. Op 15 december spelen ze hun laatste reguliere competitiewedstrijd van dit jaar in de Breehoek