Afbeelding
Margreet Hendriks

Wijkplatforms Scherpenzeel zoeken enthousiaste wijkbewoners

8 december 2018 om 06:31 lokaal

SCHERPENZEEL Scherpenzeel heeft sinds kort twee in plaats van drie wijkplatforms. De Wijkplatforms West en Zuid zijn samengevoegd tot één wijkplatform. De twee actieve wijkplatforms, Oost en West, zijn op zoek naar enthousiaste wijkbewoners die een bijdrage willen leveren. ,,Mensen die zich dus willen inzetten voor een veilige en fijne woonomgeving'', licht Janneke den Boer-Ritmeester toe.

De drie wijkplatforms zijn vijf jaar geleden opgericht als vervolg op een aantal buurtpreventieprojecten. Den Boer-Ritmeester is vanaf het begin betrokken bij het Wijkplatform Scherpenzeel Oost. ,,De leden zijn de 'oren en de ogen van de wijk' en overleggen geregeld met gemeente, politie en woningbouwvereniging over een veilige en fijne woon- en leefomgeving'', vertelt ze enthousiast. De bijdragen van de wijkplatforms zijn volgens haar wezenlijk. ,,We hebben de afgelopen jaren verschillende zaken verbeterd. Bijvoorbeeld de oversteek bij de Voorposten. We vinden het ook fijn dat we steeds vaker door de gemeente worden geraadpleegd om advies te geven over het beleid (zoals bij het opstellen van het speelruimtebeleid). Verder praten we mee over de Toekomstvisie van Scherpenzeel."

De steeds grotere betrokkenheid van de wijkplatforms betekent ook dat ook steeds meer enthousiaste bewoners nodig zijn. De Boer roept Scherpenzelers daarom op mee te doen. ,,De tijdsinvestering valt erg mee, dus dat hoeft geen belemmering te zijn."

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via wijkplatform-oost@scherpenzeel.nl of wijkplatform-west@scherpenzeel.nl.

advertentie
advertentie