Dik Peters van Ton in het midden.
Dik Peters van Ton in het midden. Archeif BDU Media

Wegen van Scherpenzeel en Dik Peters van Ton gaan scheiden

13 december 2018 om 06:08 Sport/sport

SCHERPENZEEL Dik Peters van Ton stopt aan het einde van dit seizoen als hoofdtrainer van Scherpenzeel. Dan heeft de samenwerking drie seizoenen geduurd en is het mooi geweest. ,,Na drie jaar is het goed voor de club en de spelersgroep dat er volgend seizoen een nieuwe trainer met een nieuwe aanpak aan de slag gaat met de A-selectie", meldt de vereniging.

De samenwerking tussen Scherpenzeel en Peters van Ton is tot nu toe vruchtbaar geweest. In het eerste jaar onder leiding van de oefenmeester werden de blauw-witten zesde, vorig jaar werd in de tweede klasse G beslag gelegd op het kampioenschap. In het huidige seizoen staat de club als promovendus op een zevende plaats in de eerste klasse D. ,,De trainer en de TC hebben nog steeds het volste vertrouwen in elkaar en zullen vol aan de slag gaan om ook in de tweede seizoenshelft optimaal te presteren."

Dik Peters van Ton laat in een reactie weten dat deze beslissing 'van twee kanten komt'. ,,Ik denk ook dat het een goed besluit is." Hij kijkt er naar uit om zijn periode waardig af te sluiten. ,,In de top-vijf eindigen, dat is naar mijn mening mogelijk met deze groep."

advertentie
advertentie