Lote Bouman en Evert Blaauwendraat hebben een cheque van € 7.500,-- overhandigt.
Lote Bouman en Evert Blaauwendraat hebben een cheque van € 7.500,-- overhandigt. Adriaan Hosang

Muzikale en feestelijke wereldreis bij opening Borgwal

17 mei 2019 om 14:00 lokaal

RENSWOUDE Donderdagmiddag werd de nieuwe Christelijke Basisschool "de Borgwal" geopend. Jos van Barneveld verwelkomde de talrijke aanwezigen. "Vandaag willen we iedereen betrekken bij onze nieuwe school. Die het allerbelangrijkste is voor de leerlingen die er op zitten, onderwijs krijgen wat ze verdienen." Hij wees op de festiviteiten die al geweest waren en merkte op dat de scholieren een reis rond de wereld zouden maken.

Adriaan Hosang

Nadat een piloot de microfoon had gekregen vertelde die dat men de wereld rond zou reizen. De eerste stop was in Azië en de Chinees uitgedoste kinderen, met draken, waaiers, mutsen en een grote gong lieten als eerste hun muzikale klanken over het publiek golven. Na dit optreden ging men naar Australië met z'n kangoeroes, Aboriginals en kon men daar een feestje bijwonen. Jagers en muzikanten ontwaakten en brachten een spontane muzikale groet aan het publiek dat zich even later weer in de straten van Rio de Janeiro waande, tijdens het carnaval. Samen met Edson van "de Klankenkaravaan" klonk er die lekkere, swingende sambamuziek. Uiteraard deed Edson er alles aan om het publiek ook mee te krijgen, te laten klappen, iets wat na enig oefenen lukte.

Na het "We Will Rock You" van Queen zorgden de scholieren voor een heel spontaan slotakkoord, de handen gingen op elkaar.

Vervolgens ging de reis naar West-Afrika. Naar een dorpsfeestje. Eerst waren het de leerlingen van groep 8 die, onder leiding van Ndingou, afkomstig uit Afrika, de stemming er goed in brachten waarna het slotoptreden voor rekening kwam van groep 6 en 7, ook weer in extase gebracht door de swingende Ndingou.

Nadat alle scholieren "Samen op de wereld" ten gehore hadden gebracht bedankte directeur Jan Hendriksen God voor de mooie nieuwe school en was hij blij met dit mooie gebouw. "17 mei vorig jaar zijn we gestart en nu is de school klaar. Ik heb een groot hart in mijn hand, dat geeft aan dat God van ons houdt en wij houden van de kinderen. Liefde dat is de kernwaarden van "de Borgwal".

Jan Hendriksen: "We wisten destijds bij de start, wat we wilden en dat is gelukt. Wat was er een fijne samenwerking met tal van instanties. Ja, echt we hebben een school om onderwijs in te krijgen, een fantastisch gebouw. We zijn heel trots en ik wil ook diverse instanties bedanken, ook conciërge Tjitse Meter.

Directeur Henk Jonker van "de Viermaster" bedankte het bestuur voor diens inzet, sprak van een feestelijke dag. "Jullie mogen trots zijn op zo'n mooie school". Hij bedankte ook het gemeentebestuur, de gemeenteraad, oud-wethouders, architectenbureau, Bouwbedrijf Van Woerden en het algemeen bestuur en had voor Jan Hendriksen en diens vrouw een attentie.

Wethouder Arnoud Wijs feliciteerde de leerkrachten en leerlingen met de mooie school, maar ook de ouders. "Er is veel water door de Lunterse Beek gegaan voor alles rond was, maar nu is het een feestdag".

Namens het Rabofonds Gelderse Vallei waren het Lotte Bouman en Evert Blaauwendraat die een cheque overhandigden van € 7.500,--, voor het nieuwe schoolplein.

Oud-directeur Hans van de Pol wees op het kunstwerk dat in 1973 bij de oude school onthuld was, uitbeeldende "Laat de kinderen tot me komen". Het oude gebouw heeft na 46 jaar afgedaan. In 2011 zel men, blijf nog even, we hebben zo een nieuwe school en nu is dat dan een feit. Een prachtige nieuwe school met echt heel veel ruimte.

Jan Hendriksen en Hans van de Pol trokken een oranje strik voor de ingang los en de opening was een feit. Vuurwerk op het dak maakte het allemaal nog feestelijker. Velen keken hierna hun ogen uit in het fraaie schoolgebouw.

De tekst in het glas van het raam boven de entree van de school is veelzeggend.
Muzikaal optreden van de Aboriginals.
Edson geeft z'n orkestleden de laatste instructies.
De stemming zit er in, scholieren klappen spontaan mee.
Een overvol plein voor de nieuwe Borgwal school.
Plezier tijdens het muzaikale optreden bij de opening van de school.
Directeur Jan Hendriksen met het grote rode hart wat een duidelijke betekenis had.
Het fraaie kleurrijke kunstwerk in de gang van de school, net na de ingang.
Wethouder Arnoud Wijs feliciteert leerkrachten en leerlingen met de mooie, nieuwe school.
De directie moest heel wat handen schudden.
Jan Hendriksen en Hans van de Pol trekken de oranje strik los, de officiële opening.
advertentie
advertentie