Het gemeentehuis van Renswoude.
Het gemeentehuis van Renswoude. BDUmedia

Gemeentehuis Renswoude blijft op huidige locatie

29 mei 2019 om 15:59 lokaal

RENSWOUDE De gemeenteraad van Renswoude heeft een einde definitief gemaakt aan de discussie over de toekomstige gemeentelijke huisvesting van de gemeente. De raad heeft gekozen voor handhaving op de huidige locatie. Het college heeft de opdracht gekregen de voorbereidingen zo spoedig mogelijk ter hand te nemen en te onderzoeken hoe ver-/nieuwbouw eruit kan komen te zien op de huidige locatie.

In de komende periode wordt er een projectplan en projectvoorstel opgesteld om zo tot een gedragen proces te komen, laat de gemeente weten in een persbericht. ,,Het streven is om een doelmatig en bij Renswoude passend gemeentehuis te realiseren, met als uitgangspunt dat er zuinig en zinnig omgegaan wordt met gemeenschapsgeld.''

Begin oktober 2018 stelde de gemeenteraad de kaders en criteria vast voor een uitgebreid onderzoek naar de mogelijke locaties voor de toekomstige gemeentelijke huisvesting. Alle inwoners  werden opgeroepen om mogelijke locaties aan te dragen. Ook werd er een klankbordgroep gevormd, bestaande uit vertegenwoordigers van belangengroepen en inwoners om mee te denken en te adviseren tijdens het onderzoek. Uiteindelijk leverde dit 23 mogelijke locaties op die uitgebreid zijn onderzocht volgens de vastgestelde kaders en criteria. Op basis van deze locatieanalyse heeft het College van B&W een matrix opgesteld om te komen tot een voorkeursoptie dat is voorgelegd aan de gemeenteraad.

advertentie
advertentie