Teamfoto
Teamfoto Margreet van Bennekom

Scherpenzeels voetbalteam FC Badeend in finale 6x6 Cruyff Court toernooi Nijmegen

7 juli 2019 om 16:48 lokaal Deel je nieuws


 

Zaterdag 29 juni stond het Scherpenzeelse team FC Badeend in de finale van het 6x6 Cruyff Court toernooi in Nijmegen.
Het avontuur van de mannen met de originele teamnaam FC Badeend, begon met het winnen van het door JOS georganiseerde lokale 6x6 Cruyff Court toernooi op 3 april. Hierna ging het team door naar Zevenaar, waar ze 2e wisten te worden. Omdat ze de Respect Award wonnen mochten ze door naar de halve finale in Almere. Ook hier werden ze 2e, maar wederom kregen ze de Respect Award en zo mochten ze door naar de finale in Nijmegen.

In Nijmegen waren 3 Cruyff Court velden geplaatst voor de finale waaraan 10 jongens en 10 meisjes teams uit het hele land aan meededen.
Met de Scherpenzeelse vlag kwam het team tijdens de officiele opening het hoofdveld op. Hierna volgde de warming up en konden de wedstrijden beginnen.
Het was een zeer warme dag, maar ondanks de hitte werd er toch hard gestreden voor de winst. Waarnemend burgemeester van Scherpenzeel Harry de Vries woont in Nijmegen en kwam de Scherpenzeelse voetballers persoonlijk aanmoedigen. Ondanks deze support wisten de mannen niet alles te winnen. Van de 5 gespeelde wedstrijden werden er 2 gewonnen en 3 verloren.

Aan het einde van de dag werden de prijzen uitgereikt. Helaas geen prijs voor FC Badeend, maar wat een topprestatie van dit team dat ze deze finale wisten te bereiken.

FC Badeend bestaat uit: Ramon van Bennekom, Boaz de Groot, Jop van Essen, Cas Lagerweij, Benjamin van Leeuwen, Ruben Lokhorst, Nick Blauwendraad en Lars van Doorn.

 

Het team in actie
Het team in actie
Officiele opening met Scherpenzeelse vlag
advertentie
advertentie