Afbeelding
BDUmedia

Scherpenzeelse aannemer demonstreert mee in Den Haag

30 oktober 2019 om 09:33 Politiek

SCHERPENZEEL (ANP) Bouw- en infraondernemers, baggeraars en hoveniers voeren vandaag in Den Haag actie tegen het stikstofbeleid en de PFAS-norm, waardoor duizenden projecten stilliggen. Ook Berkhof BV Scherpenzeel demonstreert mee vandaag. ,,We hebben een groot probleem met de regelgeving op dit moment. Projecten komen stil te vallen", vertelt Harry Berkhof.

Het Malieveld in Den Haag stond rond 07.00 uur woensdagochtend al bijna vol met bouwmateriaal en demonstranten. Veel demonstranten zijn nog onderweg naar Den Haag, wat verkeersopstoppingen op snelwegen richting het westen veroorzaakte. De sfeer onder de demonstranten op het Malieveld is goed. Er is muziek om de demonstranten te vermaken. Het officiële programma met toespraken begint rond 10.00 uur.

,,Door stikstof- en PFAS-beleid, wij onze banen kwijt", staat op een van de vele spandoeken die zijn meegebracht naar Den Haag. ,,Onwetendheid in het kabinet, drukt voor boer en bouw de pret", staat op een ander doek. De laadbakken van alle meegebrachte voertuigen zijn omhoog gezet, zodat de voertuigen nog groter lijken. Alle voertuigen die nog onderweg zijn, moeten parkeren bij het Cars Jeans stadion van ADO Den Haag. De demonstranten worden dan met pendelbussen naar het Malieveld vervoerd.

advertentie
advertentie