Afbeelding
CU

'Verbetering verkeersveiligheid is hard nodig'

27 februari 2018 om 16:00 lokaal

RENSWOUDE De ChristenUnie Renswoude vindt dat de verkeersveiligheid met name op de Dorpsstraat verbeterd moet worden. ,,Wie in het donker over de Dorpsstraat rijdt, moet goed oppassen dat er niet plotseling iemand oversteekt. Het gebrek aan zichtbaarheid in het donker, maakt het oversteken van de Dorpsstraat extra onveilig, omdat mensen die oversteken vaak niet goed gezien worden. Daar komt nog bij dat er te hard wordt gereden."

Dat zegt lijsttrekker Sander van 't Foort van de ChristenUnie in reactie op de stelling dat flitspalen nodig zijn voor verbetering van de verkeersveiligheid. Hij geeft aan dat zijn partij een voorstel heeft gedaan voor beter verlichte oversteekplaatsen. ,,Regelmatige verkeerscontroles zullen er hopelijk voor zorgen dat de snelheid gaat afnemen."

Verder wil de ChristenUnie Renswoude de mogelijkheden voor een rondweg verkennen. ,,Omdat nu nog niet duidelijk is wat de voor- en nadelen van een mogelijke rondweg zijn, dient er volgens ons eerst een onderzoek gedaan te worden naar de mogelijkheden en onmogelijkheden. Al met al zal de ChristenUnie zich inzetten om de verkeersveiligheid te verbeteren, want dat is hard nodig."

advertentie
advertentie