Vrijwilligers van Passage ruimen samen met leerlingen zwerfvuil op in het dorp.
Vrijwilligers van Passage ruimen samen met leerlingen zwerfvuil op in het dorp. Adriaan Hosang

´Jaarlijks 40 kilo zwerfafval´

27 februari 2018 om 10:32 lokaal

RENSWOUDE De dames van Passage, de christelijke maatschappelijke vrouwenbeweging, zetten zich vrijdag 9 maart, in samenwerking met de gemeente, Nederland Schoon en NL Doet, in voor de jaarlijkse opschoonactie in het dorp.

Net als voorgaande jaren zullen de leden van Passage, vrijwilligers uit het dorp en leerlingen van groep 7 van christelijke basisschool De Borgwal en de Stifthorst dan van ´s morgens 9.00 uur tot 's middags om 13:15 uur gezamenlijk zwerfvuil inzamelen. De actie start op de gemeentewerf aan de Molenstraat 12. Met de opschoonactie van NL Doet zet Passage zich in voor de ´Veluwse Wens Ambulance´, het project dat Passage de komende drie jaar gaat ondersteunen.

AFGESLOTEN ,,We hebben net het project voor de Manage Zonder Drempels succesvol afgesloten”, zegt Janneke van de Bruinhorst van Passage. Al vanaf 2001 zet Passage zich in voor het opschonen van de gemeente. ,,Jaarlijks halen we ongeveer 400 kilo zwerfvuil op. Vroeger was dat wel meer, maar kennelijk wordt Renswoude schoner. Daarnaast is er ook iemand die geregeld met z’n fiets en een karretje het dorp doorkruist, op zoek naar rommel. Omdat wij deze opschoonactie uitvoeren, ontvangen we van de gemeente. Daarnaast zijn er diverse sponsoren die een bijdrage leveren aan ons project”.

VRIJWILLIGERS Janneke van de Bruinhorst wijst erop dat zich inmiddels al wel zo’n vijftig vrijwilligers hebben aangemeld, maar dat Passage nog steeds mensen kan gebruiken. Van Nederland Schoon heeft Passage onder andere hesjes, handschoenen en vuilniszakken gekregen. Opgeven kan bij: Janneke van den Bruinhorst, 06-44532148 of j.vandenbruinhorst@gmail.com en bij Arrisje van den Brandhof, 0318-572603 of arrisjev.dbranhof@gmail.com.

advertentie
advertentie