Parkiet Gerda de Wit algemeen kampioen

9 november 2010 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE - Vogelvereniging ‘Kunst in Vliegwerk hield woensdag de keuringen van de tentoonstellingsvogels. Keurmeesters waren M. Camps, P.J. Harder, J. Seeters en P. Wassenaar. De Barnard van Gerda de Wit- van den Brink werd algemeen kampioen.

Kunst in Vliegwerk houdt vogelkeuringen

door Adriaan Hosang

De grote parkiet bleek van de keurmeester maar liefst 93 punten te hebben gekregen. Natuurlijk was Gerda maar wat trots op deze titel, die in voorgaande jaren naar Bram Slotboom was gegaan. Het was niet de eerste keer dat Gerda de Wit, zelf ook bestuurslid bij de vogelvereniging, deze titel in de wacht sleepte. Jaren geleden was haar dat ook al eens gelukt. Naast een span Barnards had Gerda ook diverse valkparkieten ingestuurd. Een valkparkiet van haar wist ook 92 punten in de wacht te slepen.

Uiteindelijk waren er twee eigen kweekvogels met 93 punten. De Barnard parkiet van Gerda de Wit- van den Brink en een Mozambiquesijs van Co ten Broek. Aan het einde van de keuring kwamen de keursmeesters tot de slotsom dat de Barnard algemeen kampioen moest zijn. Deze vogel werd ook kampioen bij de grote parkieten en pakte ook de titel van derby kampioen.

Jeugdkampioen werd Ilona van Maanen met een lachduif, de 1e prijs bij de jeugd was voor Niels ten Broek en de 2e prijs voor Desiree van Maanen.

Het klassement van de vijf beste vogels ging naar D.J.H. Randewijk met 459 punten.

Kampioen enkelingen: kleurkanaries Lipochroom G.C. du Pree, kampioen vorm en postuur A.Slotboom, kampioen vorm en postuur Glosters A. Slotboom, kampioen duiven H. Schut met een Senegaltortelduif, kampioen tropen C. ten Broek met een Mozambiquesijs, kampioen zebravinken H. Schut, kampioen Grasparkieten A.H. van Velzen, kampioen agaporniden en forpussen D.J. H. Randewijk, kampioen Neophema’s D.J.H. Randewijk.

Voorzitter Adriaan Hosang constateerde dat er toch wat minder vogels waren ingezonden dan vorig jaar. De oorzaak kan enerzijds liggen in de vergrijzing, weinig jeugd begint aan vogels en anderzijds zijn ook de kweekresultaten niet altijd hetzelfde en zitten er slechtere jaren tussen. ,,We hadden graag meer vogels gehad, wie weet volgend jaar?”, aldus Hosang.

Burgemeester Schorer merkte op dat er toch weer gezorgd was voor een mooie tentoonstelling. ,,Het ziet er weer fantastisch uit, aldus de burgemeester. Hij prees de inzet en het enthousiasme van inzenders en vrijwilligers. Hij hoopte dat het weer een geslaagde show mocht worden, waarbij velen zouden genieten van al die verschillende soorten vogels. Schorer maakte hierna alle kampioen bekend en overhandigde hen de rozetten die men vervolgens op de kooien kon prikken.

Samen met voorzitter Hosang werd een wandeling langs de tentoongestelde vogels gemaakt. De prijzen van deze tentoonstelling worden tijdens de feestavond in december uitgereikt aan de winnaars.

advertentie
advertentie