Taxatiedag in De Dennen

18 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

Molendijk is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, topografie, (staten)bijbels en theologie.

Arie Molendijk schat oude boe- ken op waarde RENSWOUDE - Restaurant De Dennen opent dinsdag 1 november van 13.00 tot 16.00 uur zijn deuren voor taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Rotterdam. Hij zal deze dag oude en zeldzame boeken, handschriften, kloosterboeken en of oude bijbels voor het publiek op hun waarde schatten.

Molendijk organiseert twee keer per jaar een veiling van oude/antieke boeken en was organisator van diverse boekenmarkten in den lande, zoals de Veluwse boekenmarkten. Verder adviseert Arie Molendijk graag wat met oude boeken gedaan kan worden. Bijvoorbeeld bemiddelen tot verkoop op een veiling of direct. Advies tot restauratie van oude boeken en bijbels is ook mogelijk. Ook het opstellen van een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk.

Taxatie gebeurt zo mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op.

Regelmatig taxeert Molendijk op uitnodiging in musea, bibliotheken, kerken en op monumentendagen. De belangstelling is overwegend groot op dergelijke dagen. Inmiddels heeft Arie Molendijk bijna 1000 taxatiedagen op zijn naam staan. Er is voldoende parkeergelegenheid in de omgeving en de koffie staat klaar. Entree 5 euro.

Inlichtingen: Antiquariaat A.C. Molendijk. Telefoon 010 4667164 of 06 51950097, info@molendijkboeken.nl (niet voor taxaties).

advertentie
advertentie