Annet v.d. Lagemaat regiokampioen

12 juni 2007 om 00:00 Nieuws

Dat Annet het goud voor het keurkorps van trainster Wilma den Boer veroverde, kwam enigszins als een verrassing. Hoewel Annet als lid van de selectiegroep natuurlijk het nodige in huis heeft, schort het in de training soms aan een strakke afwerking. Maar haar 6e en 3e plaats in de twee voorronden en nu de eerste prijs in de finale,toont aan dat Annet in staat is op de juiste momenten te pieken. ,,Ze heeft haar oefeningen nu perfect uitgevoerd”, bevestigt de trainster. ,,Ze heeft er hard voor gewerkt. Ze slaat nooit een training over en thuis heeft ze de laatste weken ook extra geoefend”, vertelt haar zichtbaar trotse vader.

Turnster Doto piekt op juiste moment SCHERPENZEEL - De 10-jarige Annet van de Lagemaat is zaterdag regiokampioen turnen geworden in de klasse NTS 13. De regio omvat Eemland, Rivierenland en Turnado. In een groot en vooral sterk bezet deelnemersveld liet de Scherpenzeelse turnster vier puike oefeningen zien bij de sprong, op brug, balk en vloer, hetgeen haar de gouden plak opleverde.

door Maureen Hubbelmeijer

Dat de vorm van de dag van doorslaggevende betekenis is in een deelnemersveld met minieme krachtsverschillen, blijkt uit het verloop van de finale. De andere drie Doto turnsters in de klasse 13 gingen ook voortvarend van start. Na het eerste onderdeel stonden allen in de top 4. Annemijne de Ruiter (eerder goed voor 2x goud) en Marije den Boer (3e en6e) maakten echter ‘uitglijders’ op de brug en balk, hetgeen een vrije val op de ranglijst tot gevolg had. In de einduitslag leverde dit respectievelijke een 17e en 15e plaats op. Iris Hubbelmeijer (4e en 1e in voorronden) presteerde op de brug onder haar niveau en morste daardoor eveneens dure punten. Door een goede slotoefening op de vloer wist zij zich echter nog wel in de top tien te nestelen (9e plaats).

Eerder op de dag kwamen Amy van Middendorp, Miranda Bergsma en Kim Boogaard in de klasse 11 in de finale uit. Het trio was zijn zenuwen niet de baas en maakte hierdoor verschillende fouten. Door de lage scores die hierop volgden, gingen hun kansen op een toppositie in rook op.

Dat er deze keer maar één medaille mee naar Scherpenzeel ging, doet niets af aan het feit dat het überhaupt een prestatie van formaat is dat zeven leden van de turnselectie de finale hebben bereikt. Voor een groot deel mag deze verdienste op conto geschreven worden van Wilma den Boer die veel tijd en energie in de training van haar pupillen steekt en een enorme progressie teweeg heeft gebracht.

Toen de selectie in 2006 in het leven werd geroepen was het doel om Doto op de kaart te zetten. Gezien de vele medailles die dit seizoen zijn veroverd en de kampioenstitel van Annet als kroon op het werk, is deze missie geslaagd.

advertentie
advertentie