'Je school kan de Boom in'

23 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL/REGIO - 'Je school kan de boom in!' is een project van Landschapsbeheer Utrecht, waarbij middelbare scholieren een dagje gaan zagen en knotten in de natuur. Dit alles gebeurt onder deskundige begeleiding. Daarvoor zijn veel vrijwillige begeleiders nodig. Lijkt het u leuk met enige regelmaat de scholieren te begeleiden tijdens hun buitenwerk? Meldt u dan aan! Voorafgaand is er een cursusdag, waar u alle kennis kunt opdoen die een begeleider nodig heeft. Deelname is kosteloos. Het werkseizoen loopt van oktober tot en met april. De belangrijkste bezigheden zijn knotten van wilgen en afzetten van elzensingels.

Marthy van Laar is één van de begeleiders van Je School kan de Boom in. Door met kinderen in de natuur te werken hoopt Marthy dat ze zich meer bewust worden van het landschap om hen heen. En dat je er wat voor zult moeten doen om het zo te houden. En er zijn altijd leuke opmerkingen van kinderen die je niet snel meer vergeet. Marthy: "We waren een keer met een groep kinderen opslag aan het wegzagen rondom een paddenpoel. Ik vertelde dat we dat deden om de poel zoveel mogelijk in de zon te laten liggen. Daarop zei één van de meisjes: Anders worden de kikkertjes niet mooi bruin."

Geïnteresseerd? Informatie en aanmelding: Landschapsbeheer Utrecht, tel: 030 - 220 5534. Of kijk op de website www.landschapsbeheerutrecht.nl.

advertentie
advertentie