Renswoude wint openingswedstrijd

2 september 2007 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE - De eerste klap is een daalder waard. Renswoude heeft de openingswedstrijd van het seizoen met 4-3 gewonnen. Tegenstander was SVM uit Maartensdijk. Een van de mindere ploegen in deze afdeling; zo is althans de verwachting. Op sportpark De Hokhorst werd de wedstrijd al snel geopend. Verantwoordelijk hiervoor was doelman Leo van de Haar die na miscommunicatie met laatste man Martijn van Beek tot schrik een tegenstander voor zijn neus op zag duiken. Binnen twee minuten keek de thuisclub al tegen een achterstand aan. Gelukkig zette Renswoude de wedstrijd al snel naar haar hand. Kevin Vos en Charif Ben Yessef zorgden voor een 2-1 voorsprong. Vooral de treffer van Charif werd uitbundig gevierd, niet in het minst door de doelpuntenmaker zelf. Charif heeft bij VRC een rampseizoen achter de rug vanwege blessureleed. Zijn treffer vierde hij als een bevrijding en dat leverde emotionele momenten op; ook bij de technische staf. In de tweede helft kwamen de bezoekers eerst nog langszij (2-2) voordat Kevin Vos en Mohamed ben Ahmed Renswoude in veilige haven schoten. Trainer Harrie Epskamp toonde zich redelijk tevreden. ,,We hebben kansen gecreëerd. We speelden vanuit een degelijke organisatie en in conditioneel opzicht zit het goed bij ons." Minder tevreden toonde de nieuwe trainer zich over het feit dat zijn ploeg drie tegentreffers incasseerde en dat er deze week nog twee basisspelers op vakantie gaan. Om de komende tegenstander VVA'71 niet wijzer te maken, houdt Epskamp de namen van de vakantiegangers voor zich.