Bomen vernield

30 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - Enkele bomen zijn onlangs in Scherpenzeel gesloopt door waarschijnlijk jongeren. Vorige week twee bij de kerk en eerder al zes bij de speeltuin De Omloop. Ook bushokjes zijn het doelwit van vandalen. De politie doet haar best de overlast terug te dringen, maar het is lastig de daders op heterdaad te betrappen.

Uit gegevens van de gemeente blijkt dat er geen directe aanleiding lijkt te zijn voor de vernielingen. Er is ook geen moment waarop er meer bomen kapot gemaakt worden. Het is meer een stroom van vernielingen. ,,Het is niet eenvoudig de dader(s) hierop aan te spreken, aangezien dat alleen kan wanneer de politie hen op heterdaad betrapt of naar aanleiding van getuigenverklaringen. De politie roept ook iedereen op, om vandalisme direct te melden. Indien men direct getuige is, kan hiervoor ook 112 gebeld worden’’, aldus de gemeente.

,,De gemeente doet ten eerste altijd aangifte van vernielingen. Verder is er regelmatig contact tussen de politie, buitgewoon opsporings ambtenaren en de gemeente. Er wordt in Scherpenzeel regelmatig samengewerkt, ook in de avonduren en de weekenden. Met name wordt dan gekeken en gesurveilleerd op die plaatsen waar vernielingen hebben plaatsgevonden’’, stelt de gemeente.

,,De situatie in het park rond Huize is op dit moment goed. Er is goed contact tussen de jongeren, de jongerenwerker, de boa van de gemeente en de boa van het Geldersch Landschap en de politie’’, zegt de gemeente in een reactie op vragen. ,,De jongeren houden zich aan de afspraken.’’ Eerder zorgden jongeren in het park voor problemen en overlast.

advertentie
advertentie