Voorbereidingen jaarwisseling

31 december 2007 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - Het korps Gelderland-Midden bereidt zich voor op het politieoptreden tijdens de jaarwisseling. Daarbij werken ze onder meer samen met gemeenten, brandweer en ambulancezorg. Maar ook met inwoners van de regio en bijvoorbeeld organisatoren van feesten. Dit alles om oud en nieuw rustig te laten verlopen.

De politie heeft voor de jaarwisseling een draaiboek geschreven. Daarin wordt er rekening gehouden met lokale bijzonderheden. Voorbeelden zijn vergunningen voor feesten, hoe de burgemeester wil omgaan met openingstijden van horeca en of vreugdevuren op bepaalde plaatsen wel of niet zijn toegestaan. De viering van oud & nieuw heeft de afgelopen jaren niet geleid tot ernstige ordeverstoringen in onze regio.

De politie houdt zich tijdens de jaarwisseling onder meer bezig met toezicht en handhaving, opsporing en ondersteunende werkzaamheden. Zo zijn er bijvoorbeeld politiehonden beschikbaar. De politie zal deze avond en nacht optreden tegen strafbare feiten. Ze treden bijvoorbeeld op wanneer er vernielingen gepleegd worden, wanneer je verboden vuurwerk bij je hebt of afsteekt, wanneer er voorwerpen worden gegooid richting brandweermensen, ambulancebroeders, politieagenten maar ook wanneer er sprake is van geweld.

advertentie
advertentie