Scholenmarkt

6 januari 2008 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL – De drie scholen voor voortgezet onderwijs in Barneveld houden op donderdag 17 januari in het Johannes Fontanus College, Wethouder Rebellaan 135, weer de jaarlijkse scholen- en beroepenmarkt.

Leerlingen uit de examenklassen en pré-examenklassen, ouders en belangstellenden zijn op donderdag 17 januari van 13.30 tot 16.30 uur en van 18.30 tot 20.30 uur welkom om kennis te maken met ongeveer 50 scholen en instellingen, die met hun stand aanwezig zijn.

De organisatie van de jaarlijkse scholen- en beroepenmarkt is in handen van het Johannes Fontanus College, de Christiaan Huygensschool en het Groen van Prinsterercollege. Dit jaar vieren de drie scholen het 25 jarig jubileum. De Scholen- en beroepenmarkt is, volgens de decanen, niet meer weg te denken.

De leerlingen kunnen zich uitgebreid laten voorlichten over het vervolgonderwijs. In het algemeen stromen leerlingen van het voortgezet onderwijs door naar het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger beroepsonderwijs en de universiteiten. Een aantal leerlingen gaat direct na het behalen van het diploma werken of maakt gebruik van de beroepsbegeleidende leerweg (4 dagen werken en 1 dag naar school). Ook de particuliere opleidingen en uniformberoepen bieden goede opleidingsmogelijkheden.

Het middelbaar beroepsonderwijs is de grootste vertegenwoordiger op deze scholen- en beroepenmarkt. Uit de vier hoofdsectoren: zorg en welzijn, techniek, economie en landbouw zijn de belangrijkste scholen uit de regio vertegenwoordigd.

Ook de vakopleidingen, zoals toerisme, horeca, schilderen/etaleren, hout- en meubilering, autotechniek, de grafische sector, de scheepvaart, uiterlijke verzorging, mode en kleding en kappersopleidingen geven acte de présence. Het hoger beroepsonderwijs biedt allerlei belangrijke studierichtingen aan: de hoge scholen uit Arnhem/Nijmegen, Utrecht, Ede, Amersfoort, Zutphen, Velp en Zwolle zijn paraat om hun opleidingsmogelijkheden te ‘etaleren.’ In de particuliere sector zijn onder andere aanwezig: Studio Amice, het Instituut voor Autobranche en Management. Ook de voorlichters van de uniformberoepen zijn stand-by: politie, marechaussee, landmacht, luchtmacht en marine.

Dit jaar doet een aantal universiteiten mee: Nijmegen, Utrecht, Wageningen, Enschede en Amsterdam. Kortom: een totaal aanbod en voor elk wat wils en dichtbij huis.

advertentie
advertentie