Dorcas vrijwilligersavond

13 januari 2008 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - Aangezien Dorcas werkgroep Scherpenzeel/Renswoude al bijna 5 jaar functioneert op basis van vrijwilligers, wil de werkgroep op 24 januari met vrijwilligers en belangstellenden een leerzame, open ontmoetingsavond houden in de Heijhorst te Scherpenzeel.

Er wordt uitgelegd wat er wordt gedaan ter plaatse, door mensen die kleding sorteren, of vrachtwagens laden en lossen, door mensen die de winkel bevoorraden, en in de winkel verkopen, of die creatieve gaven inzetten door er iets moois van te maken. Anderen zijn altijd druk op de achtergrond, door vuilnis weg te brengen, huizen leeg te halen en schoon te maken. Er gebeurt heel wat in en om het Dorcasdepot plus - kringloopwinkel aan De Steeg 4.

Naast de plaatselijke activiteiten en wat in het jaar 2007 allemaal is gebeurd en aan financiën is opgehaald, wordt er ook verteld en vertoond hoe de hulpverlening in Oost-Europa plaatsvindt.

Jan en Jannie van Dijk en Ans en Marten Groenewold (vrijwilligers van Dorcas Scherpenzeel) zijn in 2007 afgereisd om projecten aldaar te bezoeken en zij zijn vol indrukken en geïnspireerd weer teruggekomen om nog meer geld op te halen en zich in te zetten voor de medemensen aldaar. Het is heel hard nodig! En de hulp die Dorcas verleent heeft ook echt zin.

Iedereen wordt uitgenodigd die geïnteresseerd is in het werk van Dorcas hier ter plaatse of in Oost-Europa, waar de hulp nodig is en verstrekt wordt, om op donderdag 24 januari vanaf 19.45 uur in de zaal van de Open Hof in De Heijhorst te Scherpenzeel aanwezig te zijn. De avond wordt afgesloten met de mogelijkheid tot ontmoeting en samenzijn met een drankje en een hapje. Toegang is vrij.

Wilt u meer weten over Dorcas of de inhoud van de avond, dan kunt u bellen met Jan en Lydia van Ravenhorst, tel. 033-2862856 www.dorcas.nl

advertentie
advertentie