Veel publiek kleedjesmarkt

6 mei 2008 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - Zowel de jeugdige verkopers als kopers beleefden plezier aan de Kindervrijmarkt die gehouden werd op bevrijdingsdag in het park rond huize Scherpenzeel. Naar schatting spreidden een kleine 200 jeugdige handelaars hun kleedje in het park.

Martin Brouwer, lid van de Oranjevereniging, vertelt dat de eerste verkopers al rond 7.00 uur hun kleedje spreidde en de waren hierop uitstalden. Pas om 8.30 uur mocht gehandeld worden.

Het was peentjes zweten voor de jonge verkopers. In de eerste plaats was het spannend of er veel of weinig van hun waren verkocht zouden worden en menigeen kreeg het heel warm door de plek in de zon. Het mooie weer –en de hoop op koopjes- lokten honderden bezoekers naar het park. Velen kochten voor een appel en een ei speelgoed, knuffel of dat mooie boek.

Trudy Westeneng, bestuurslid van de Oranje Vereniging Scherpenzeel, leidt met strenge hand de jeugd die een aankondiging wil doen via de geluidsinstallatie. De jongens en meisjes staan hier letterlijk in een rij, de een heeft nog een wervender tekst dan de ander. Kreten als “Alles moet weg, nu voor de helft van de prijs” en aan het eind van de ochtend klinkt “gratis af te halen”. Een handige zet van verkoper, want rondom 12 uur riep de Oranje Vereniging allen op om de plek zo schoon mogelijk achter te laten. Voor het verwijderen van de resten konden vuilniszakken bij de geluidswagen opgehaald worden. Maar als je alles weggeeft heb je weinig op te ruimen!

advertentie
advertentie