Zon goed voor campings

9 mei 2008 om 00:00 Nieuws

Ook bij Allurepark "De Lucht" was het afgelopen weekend extreem druk te noemen. Alle plekken stonden vol. ,,Dat Pinksteren zo vroeg viel, was voor ons geen ongunstige verdeling", vertelt Willem Blankenstein van allurepark De Lucht. ,,In combinatie met het weer, de voorjaarsvakantie en nu weer met Pinksteren, hebben we al drie drukke weekenden gehad. Normaal gesproken is het wat rustiger rond deze tijd, maar nu hadden we de week voor Hemelvaart al een drukke bezetting en kwamen er nog veel reserveringen binnen."

SCHERPENZEEL - Dat Pinksteren zo vroeg viel dit jaar, bracht geen enkel nadeel met zich mee voor de campings in Scherpenzeel en Renswoude. Mede dankzij het mooie weer van de afgelopen weken stonden de vakantieparken dit Pinksterweekend alweer bijna helemaal vol.

door Chantal Schram

Geen probleem

Bedrijfsleider Joost Bauhaus van vakantiepark De Batterijen had ook geen enkel probleem met de vroege feestdagen. ,,Door het mooie weer is het hier erg druk. Mensen hebben nu veel meer zin om in deze tijd al te gaan kamperen." Zo'n tachtig procent van de plekken zijn momenteel bezet, terwijl dat percentage normaal gesproken niet wordt gehaald. ,,Dit jaar is het vele malen beter, en dat komt echt door de zon." Bang dat de drukte na de vakantie heel erg in zal zakken is de bedrijfsleider niet. ,,Er zijn veel mensen die langer blijven en tot en met juni nog gereserveerd hebben. Maar natuurlijk gaan er ook mensen weer naar huis."

advertentie
advertentie