Succes voor Scherpenzeel

9 mei 2008 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - Zonder problemen heeft de zaterdagsectie van Scherpenzeel zich voor de tweede ronde van de nacompetitie geplaatst met als inzet promotie naar de derde klasse. Odysseus werd zaterdag met 2-1 verslagen.

De Utrechters bogen tijdens de eerste wedstrijd op Hemelvaartsdag al diep het hoofd getuige de 6-2 nederlaag. Scherpenzeel speelde toen vooral een heel sterke eerste helft waarin een 4-0 voorsprong werd genomen. In de tweede helft was Odysseus gelijkwaardig aan Scherpenzeel en scoorden beide ploegen nog twee keer.

Odysseus ging in Scherpenzeel fel van start. Scherpenzeel-trainer Cor van Baaren hoopte dat zijn ploeg net zo’n wedstrijd als donderdag zou spelen, maar dat zat er geen moment in.

Ten opzichte van donderdag nam Patrick la Gordt Dillié de positie van de geblesseerde Stefan Schipper in. De laatste man kweet zich uitstekend van zijn taak, want kansen gaf de thuisclub nauwelijks weg.

Wel namen de bezoekers in de 27e minuut een 1-0 voorsprong, maar de gelijkmaker op slag van rust van Mark van Baaren was cruciaal.

In de tweede helft was het duidelijk dat de bezoekers niet meer in een stunt geloofden. Tjerk van den Berg nam negen minuten voor tijd de winnende treffer voor zijn rekening; 2-1. Hierna verzuimde invaller Peter Op ’t Hof de voorsprong nog verder uit te breiden.

Vandaag speelt Scherpenzeel in de tweede ronde van de nacompetitie in Zeist tegen FZO.

De zaterdagsectie van Scherpenzeel zette een grote stap op weg naar de tweede ronde van de nacompetitie met als inzet een plaats in de derde klasse. In Utrecht werd Odysseus met 6-2 verslagen. Scherpenzeel was op sportpark Olympos heer en meester en speelde vooral in de eerste helft erg goed. Of was Odysseus zo slecht en zette de ploeg de trend uit de slotfase van de competitie door? Feit is dat de ploeg van trainer Cor van Baaren geen enkele medelijden kende met de zwakke afweer van de Utrechtse formatie. Al was de openingstreffer van Patrick La Gordt Dillié een beauty. Stefan Schipper verstuurde een crosspass op Rob van Kommer. Hij zag La Gordt Dillié aan de zijkant opkomen en schoof hem de bal toe. De linkermiddenvelder krulde vervolgens de bal keurig over de doelman in de verre hoek, 0-1. Met de Utrechtse doelman was direct ook een van de zwakste schakels van Odysseus genoemd. De sluitpost bakte er weinig van en Scherpenzeel profiteerde naar hartelust. Trainer Cor van Baaren wees zijn spelersgroep voor de wedstrijd er op dat hij graag de ploeg aan het werk wilde zien die vooral in de beginfase van de competitie sprankelend speelde. De afscheid nemende trainer werd op zijn wenken bediend. Met een 4-0 voorsprong bij de rust sloop er iets van nonchalance in het Scherpenzeelse spel. Hierdoor was Odysseus in de tweede helft gelijkwaardig aan de bezoekers. De blauw/witten toonden zich echter opnieuw trefzeker in de afronding. Van Baaren baalde alleen nog even van de laatste tegentreffer van Odysseus in blessuretijd; 6-2. ,,Uit een 6-1 overwinning spreekt toch meer overtuiging dan bij een 6-2 stand." Feit is dat Scherpenzeel dankzij de overwinning haar ongeslagen status in uitwedstrijden in stand houdt.