Scholieren drinken minder

12 juni 2008 om 00:00 Nieuws

REGIO - Ook in de regio Eemland is het alcoholgebruik onder middelbare scholieren sinds 2003 gedaald. In de regio Eemland lijkt de trend onder jongeren om steeds jonger en vaker alcohol te drinken te zijn doorbroken. Wel wordt er nog steeds te veel gedronken.

Op het terrein van roken en drugs doen de jongste groep middelbare scholieren het ook beter dan in 2003, maar ongezond gedrag neemt sterk toe met de leeftijd. Dit concludeert GGD Eemland uit de resultaten van het Schoolkrachtonderzoek dat in najaar 2007 is uitgevoerd. GGD Eemland heeft elke deelnemende school een rapportage aangeboden en de mogelijkheden voor preventie en voorlichting besproken. Gemeenten krijgen binnenkort alle gegevens om te gebruiken voor hun gezondheidsbeleid.

Het Schoolkracht onderzoek is in het najaar van 2007 uitgevoerd door GGD Eemland en GGD Midden-Nederland onder leerlingen in het voortgezet onderwijs. Voor elke deelnemende school heeft de GGD een schoolrapportage gemaakt en besproken met de scholen. Daarnaast ontvangen alle gemeenten binnenkort een rapport over de jongeren die in hun gemeente wonen. Gemeenten, scholen en instellingen kunnen daarmee gericht werken aan het verbeteren van de gezondheid en de leefstijl van jongeren. GGD Eemland voerde in 2003 een deels vergelijkbaar onderzoek uit, waardoor de resultaten voor de regio Eemland met elkaar vergeleken konden worden.

advertentie
advertentie