Van Engelenhoven wil hogerop

15 juli 2008 om 00:00 Nieuws

Inmiddels is er ook alweer een wedstrijd in de Zomeravondcompetitie gereden. Van Engelenhoven startte op het circuit van het Belgische Zolder in de klasse S1, een klasse hoger ten opzichte van vorig seizoen. In de vrije training klokte de motorracer een derde tijd, waarna de kwalificatie een vijfde plaats opleverde. Na een slechte start viel hij in de race terug naar een achtste plaats. Nadat het ritme gevonden was, rukte Van Engelenhoven echter op. Dankzij enkele mooie inhaalmanoeuvres bereikte hij zelfs de derde eindklassering. De tweede race verliep echter minder goed. In de tweede ronde probeerde Van Engelenhoven een concurrent eruit te remmen, maar dat mislukte, waardoor de motor in de grindbak eindigde.

Motorracer boekt flinke progressie SCHERPENZEEL - Motorracer Frank van Engelenhoven doet net als vorige zomer weer mee aan de Zomeravondcompetitie, een serie wedstrijden voor motorracers die graag wedstrijden willen rijden op verschillende circuits in West-Europa. Inmiddels heeft de Scherpenzeler flinke progressie geboekt en heeft hij serieuze plannen om volgend jaar te starten in de KNMV-cup.

Ondanks het mindere optreden in de tweede race, maakt Frank flinke progressie. Van Engelenhoven hoopt volgend seizoen te starten in de KNMV-cup, waarbij zeker is dat hij extra trainingskilometers moet maken. ,,Als er echt goede ontwikkelingen komen, kan ik wellicht zelfs Open Nederlandse Kampioenschappen rijden in de jaren daarna.” Trainingskilometers maken is daarbij van groot belang. Motorracen is echter een dure hobby. Zonder sponsors is het voor de Scherpenzeelse racer onmogelijk om hogerop te gaan. Timmer- en onderhoudsbedrijf Mandersloot is inmiddels aangetrokken als een van de sponsors voor het seizoen van 2008.

uMeer info op never2fast.nl.

advertentie
advertentie