Ryan Niekerk blijkt zangtalent

5 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

In de Scherpenzeelse woonkeuken komt het plakboek van Ryan op tafel. Zonder bravoure, maar een beetje verlegen laat hij foto’s en krantenartikelen zien van zijn optredens. Zijn grote voorbeeld Jannes ziet hij regelmatig. Zo mocht hij optreden op zijn fandag, maar ook in zijn voorprogramma. Op de vraag wat hij het allerliefste zingt heeft Ryan wel een antwoord.

,,Jannes en Frans zijn mijn grote voorbeelden’’ SCHERPENZEEL – Ryan Niekerk is een gewone gezonde Hollandse knul, acht jaar en gek op voetbal. Maar de Scherpenzeler heeft ook nog eens een stem als een nachtegaaltje. Zijn talent is ook opgevallen bij zanger Jannes, die hem regelmatig laat optreden in zijn voorprogramma. Zoals onlangs in Herry’s bar in Woudenberg. Maar ook al eens voor 30.000 mensen in het Gelredome in Arnhem.

door Simone Beijer

Maar daaruit blijkt direct dat zingen iets is, wat hij heel erg graag doet. Hij kiest namelijk niet één nummer, maar noemt er direct een stuk of vier, waaronder Mijn droom en Heb je even voor mij. Ze blijken van de zangers Danny en de welbekende Frans Bauer. Toen Ryan een jaar of vier was zag hij Frans Bauer in theater De Flint in Amersfoort. Frans pikte hem eruit en Ryan vertelde hem dat hij zanger wilde worden.

Frans antwoordde “Als jij echt zanger wilt worden, dan gaat dat ook gebeuren.” En dat heeft Ryan goed onthouden. Zijn vader en moeder zijn trots en steunen hem, maar houden beide benen duidelijk op de grond. ,,Hij is bovenal ons kind en moet kunnen doen wat hij leuk vindt. We zullen hem nooit dwingen”, zegt zijn vader.

Zijn moeder vertelt dat muziek Ryan al van kleins af aan in zijn bloed zit. ,,Zodra hij een microfoontje vast kon houden, liep hij daar altijd mee te slepen. En mocht hij een cadeautje uitzoeken, dan was dat steevast een singeltje bij de music store of een muziekinstrumentje. Hij geniet zo van het zingen en daar genieten wij weer van.”

Grote broer Mike is wel trots op zijn broertje, maar houdt zelf veel meer van voetbal. Toch zoekt hij ook vaak liedjes op voor Ryan en brandt die dan op een cd. En hij gaat regelmatig mee naar optredens.

Inmiddels heeft Ryan heel wat optredens op zijn naam staan. En als hij zijn verlegenheid wat heeft overwonnen begint hij te vertellen: ,,Toen papa en mama 12,5 jaar getrouwd waren heb ik voor het eerst echt gezongen.”

Hij was toen vijf jaar oud. En daarna kreeg het vanzelf een vervolg. Mensen vroegen hem voor feesten, waar hij dan wat nummers zingt. Hij is zelfs bij de producer van Frans Bauer langs geweest in de studio.

En daar mag hij nog een keer komen zingen. Verder heeft hij al veel opgetreden, zoals op het open podium van de Rijnweek en al eens in de Klaveet. Maar op de vraag wat hij nu het allerleukste optreden vond heeft hij direct een antwoord: “Go Planet”.

Zijn moeder verduidelijkt dat het hier gaat om een grote evenementencentrum met allemaal zalen waar hij al een paar keer heeft opgetreden. ,,Ryan zingt sinds kort ook met orkestband en ontpopt zich dus tot een echte zanger. Ik denk dat men zeker nog van hem gaat horen.’’

advertentie
advertentie