Gedichten op de radio

12 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

In de uitzending, die begint om 9.00 uur spreekt Simone Beijer over haar gedichtenbundel ‘In de schaduw van Uw vleugels’.

Simone Beijer schrijft nieuwe bundel RENSWOUDE - De Renswoudse Simone Beijer is zaterdag 16 augustus te gast in het EO programma Man Vrouw Radio.

Het gesprek gaat over het ontstaan van de bundel, maar ook over het ontstaan van de soms aangrijpende gedichten en overdenkingen, zoals die over haar doodgeboren zoontje.

Het gesprek gaat dieper in over haar visie als christenmoeder op het verlies van kinderen voor de geboorte.

Ze legt onder andere uit, waarom zij zo open heeft geschreven over dit verlies en wat het aan reacties opwekte bij lezers van haar bundel.

Erkenning

Beijer is blij met het interview en de erkenning die haar bundel hierbij krijgt. ,,Ik heb het gesprek, wat eerder op 26 april werd uitgezonden in het radioprogramma Eyeopener, teruggehoord op internet. Het gekke is dat het mij emotioneerde. Ik vertelde daar uit het diepst van mijn hart, maar stond bij het terughoren zelf verbaasd over de overtuigingen die ik heb. Zoiets kan je als mens niet zelf vertellen, daar is de Heilige Geest bij betrokken.”

De 120 pagina’s tellende gedichtenbundel “In de schaduw van Uw vleugels” is de eerste bundel, die Beijer uitgaf in eigen beheer.

Net voor kerst 2007 lagen de boeken in de regionale winkels. Inmiddels zijn er ruim 500 exemplaren verkocht en is Simone bezig de bundel landelijk in de evangelische boekwinkels te krijgen.

Nieuwe bundel

In de tussentijd heeft Beijer niet stil gezeten. ,,Mijn tweede gedichtenbundel ligt bij de vormgever en zal, als alles goed gaat, half november in de winkels liggen. Deze bundel draagt de titel “Een straaltje Hemels Licht” en zal ongeveer evenveel pagina’s bevatten als de eerste bundel. Het is heel fijn om daar mee bezig te zijn en ook heel spannend, maar ook voor dit nieuwe bundeltje geldt; al raakt het er maar één.”

Vleugels

In september geeft ze in Overberg een lezing over haar eerste bundel. ,,Dat is waar mijn hart ligt. De mensen vertellen over Gods liefde, ondanks de moeite die ze doormaken. Dat hij zijn vleugels om ons heen wil slaan. Ik zie hier absoluut niet tegenop, maar kijk er zelfs naar uit”, glimlacht ze.

Luisteren

Het interview met Man vrouw Radio is zaterdag 16 augustus te horen tussen 9.00 en 10.00 uur. En voor wie het die dag niet kan luisteren, maar ook niet wil missen, is het op internet terug te luisteren op www.eo.nl/programma/eyeopener.

Onderaan de pagina staat aflevering 11 tot 20.

Eén van deze afleveringen is de aflevering met Simone, voor het eerst uitgezonden op 26 april.

Wie meer wil weten over de bundel “In de schaduw van Uw vleugels”, kan kijken op de website www.simonebeijer.nl

De informatie over de nieuwe bundel is nog niet online, dat zal vanaf oktober het geval zijn.

advertentie
advertentie