CMD stopt, weer op zoek naar hulp

19 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

De aanbesteding voor de huishoudelijk hulp was voor veel Scherpenzelers twee jaar geleden een bittere teleurstelling. Al vele jaren leverde het CMD de huishoudelijke hulpen. De klanten waren tevreden over de geleverde hulp en gehecht aan hun vaste helper. Bij de WMO aanbesteding viel het CMD in Scherpenzeel uit de boot. Anderen konden het werk voor een lager bedrag leveren.

SCHERPENZEEL - Het Centrum voor Maatschappelijke Dienstverlening (CMD) uit Veenendaal heeft het WMO-contract met de gemeente Scherpenzeel per 1 januari 2009 opgezegd. Veel mensen moeten op zoek naar nieuwe huishoudelijke hulp.

,,Veel bedrijven hebben beneden de kostprijs ingeschreven’’, legde Ebbe Rost van Tonningen, interim-directeur van het CMD, toen uit. ,,Ze komen op termijn in de financiële problemen. We vragen een marktconforme prijs.’’

Veel Scherpenzelers vonden het vreselijk afscheid te moeten nemen van hun vertrouwde huishoudelijke hulp. Het CMD schreef een brief, waarin ze uitlegde dat mensen wel degelijk alles bij het oude konden laten.

Ze moesten een Persoons Gebonden Budget aanvragen. Als dat toegekend werd, konden ze weer naar de diensten van de mensen van het CMD inhuren. Dat gebeurde op grote schaal. Zo’n grote schaal dat er zelfs een loket in het gemeentehuis kwam om mensen snel aan hulp van het CMD te helpen.

Nu blijkt dat het CMD in financiële problemen is gekomen. De contracten in Scherpenzeel blijken de organisatie geld te kosten. Daarom heeft men het contract per 1 januari opgezegd. Wethouder Jan van Kampen verwacht dat de andere aanbieders het gat in de markt kunnen vullen. ,,Mensen wilden graag bij het CMD blijven. Nu dat niet mogelijk blijkt te zijn, vinden ze het ook goed als anderen hen komen helpen. Er zijn voldoende medewerkers om iedereen goed te kunnen helpen.’’

advertentie
advertentie