Bouwproject Fliertsebeek stilgelegd

10 februari 2009 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE - Het bouwproject Fliertsebeek is stilgelegd na het faillissement van de Van Hoogevest Groep uit Amersfoort.

,,De eerste fase van het bouwproject is begonnen. We zijn halverwege de bouw, maar nu ligt het stil’’, vertelt woordvoerder André Heeringa van de Van Hoogevest Groep. Hij verwacht dat het ‘mogelijk enkele maanden gaat duren’ voordat er weer wordt gebouwd.

Het Amersfoortse bedrijf ging failliet op woensdag 4 februari. Op dit moment wordt met de curatoren gekeken hoe het verder moet na het faillissement van de Van Hoogevest. Denkbaar is dat er een doorstart wordt gemaakt met een partner of dat een werkmaatschappij van Van Hoogevest of een project, zoals bijvoorbeeld Fliertsebeek, wordt overgenomen door een ander bedrijf. Aan de rand van het dorp Renswoude wordt het plan ‘Beekweide’ gerealiseerd. In totaal komen er zo’n 300 woningen in meerdere fasen. In de eerste fase (project Fliertsebeek) worden 47 woningen gebouwd door Van Hoogevest aan de Fliertsebeek. Heeringa hoopt dat met een enkele week of weken duidelijk is wat er gaat gebeuren.

De woningen die Van Hoogevest bouwt, vallen onder het waarborgcertificaat van de Stichting Garantie Instituut Woningbouw (GIW). ,,Dat betekent dat de kopers een garantie hebben dat de bouw wordt opgepakt’’, weet Heeringa. In overleg met de curatoren kijkt het GIW hoe het verdergaat met de bouw van de projecten. Mocht een project langer duren dan afgesproken, kunnen kopers onder het GIW een vergoeding krijgen voor de extra kosten.

advertentie
advertentie