Wittenberg winnaar dam-/schaaktoernooi

3 april 2009 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - De basisscholen in Scherpenzeel sloten donderdag 2 april hun jaarlijkse competitie af met een wedstrijd tussen leerkrachten en leerlingen . Dit gebeurde op de Wittenbergschool.

De leerkrachten wonnen donderdag met een kleine voorsprong op de leerlingen. In het afgelopen winterseizoen speelden alle Scherpenzeelse basisscholen 8 wedstrijden. Iiedere school speelde met vier andere scholen onderling een uit- en een thuiswedstrijd.

Ook dit jaar won de Wittenbergschool de wisselbeker. Zij het dat de voorsprong op andere scholen aanzienlijk kleiner was dan voorgaande jaren. De Bruinhorst leek soms de koppositie over te gaan nemen van de Wittenberg. Dit maakte de competitie vooral spannender. Burgemeester Colijn kwam donderdagmiddag de beker uitreiken.

Zij roemde het feit dat alle scholen van ons dorp aan deze activiteit deelnamen.Zij wees de leerlingen op het feit dat een fijne vriendschappelijke sfeer belangrijker is dan het winnen van de beker.

Tenslotte wees ze de leerlingen op het belang van een goede strategie. ,,Ook in het leven moet je vooruitdenken en op tijd je plannen maken", aldus de burgemeester.

advertentie
advertentie