Bijna 300 deelnemers aan BROEM-ritten

19 mei 2009 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL/RENSWOUDE - De BROEM-ritten, de rijvaardigheidstest voor senioren, kan terugkijken op een groot succes. Niet eerder was het aantal deelnemers zo groot. Het was zelfs nodig extra dagen in te lassen.

De rijvaardigheidsritten werdem georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland, afdeling Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg in samenwerking met de Stichting Ouderen Scherpenzeel/Renswoude en de Stichting Welzijn Ouderen Woudenberg en de gemeentebesturen van deze dorpen. Vandaar dat de organisatie bijna 300 deelnemers voor die BROEM-ritten kreeg.

Tijdens die BROEM cursus is een deelnemers ongeveer drie uur bezig. Zo was er een ogentest in samenwerking met Kaasschieter Brillen in Scherpenzeel. VVN zorgde voor het afnemen van de reactietest. Van beide testen kreeg de deelnemer een uitslag mee. Een enkele keer werd duidelijk dat het gezichtsvermogen niet altijd even optimaal was. Daarnaast was er een speciaal lesuur ingeruimd voor de verkeersregels en verkeersborden en kwamen ook de belijning op de verschillende wegen aan bod.

Onder leiding van een rijinstructeur werd een rit door de omgeving gemaakt en reed men over verschillende soorten wegen, werden rotondes meegenomen of reed men even een stukje op een snelweg. Na drie uur zat de BROEM-rit er weer op en kon men, voorzien van een certificaat en uiteraard ook met extra kennis huiswaarts keren.

In Renswoude werden de certificaten voor de deelnemers uitgereikt door wethouder Didi Dorrestijn en door Adriaan Hosang, voorzitter Veilig Verkeer Nederland, afdeling Renswoude, Woudenberg, Scherpenzeel.

Donderdag was de BROEM karavaan in Scherpenzeel en vrijdag in Woudenberg. Ook hier enthousiaste deelnemers en positieve reacties. ,,Ja, ik heb toch dingen gehoord die ik nog niet wist, aldus een deelnemer. Het gaat allemaal in zo'n gemoedelijke, prettige sfeer. Echt het is nuttig en zeker heel leerzaam. Ik heb er het nodige van op gestoken", vertelt een mevrouw na afloop van de middagsessie.

advertentie
advertentie