Weer Boerengolftoernooi in Renswoude

7 juni 2009 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE - Dit jaar wordt voor de zesde keer het Rabobank Boerengolf toernooi gehouden. Vorig jaar was dit in Woudenberg, maar dit jaar is het net als twee jaar geleden op boerderij De Voskuilen aan de Emminkhuizerlaan in Renswoude. Zaterdag 11 juli belooft weer en gezellige dag te worden waarop gezocht gaat worden naar het beste team, maar ook naar de beste boerengolfer van 2009.

Vorig jaar viel het toernooi op een regenachtige dag. Dit jaar wordt er dus extra gehoopt om mooi, maar vooral droog weer. De teams worden verdeeld in drie cathegorieën: gemengd/herenteams, damesteams en jeugdteams van 8 t/m 14 jaar. In elke cathegorie zijn er prijzen te winnen. Dit is mede mogelijk door de sponsors De Rabobank Woudenberg/Lunteren, E.J. Bos b.v. mengvoeders en bouwbedrijf Osnabrugge.

Dit jaar wordt er ook gezocht naar de beste boerengolfer. Dit is degene die het beste is bij de onderdelen geef 'm een mep en ziep 'm d'r in. Bij geef ' 'm een mep' moet men proberen de bal zo ver mogelijk te slaan. Bij 'ziep 'm d'r in' zijn er 10 emmers in een halve cirkel met de nummers 1 t/m 10 erbij. Nr. 10 ligt het verste weg en nummer 1 het dichtste bij. Wie bij beide onderdelen de meeste punten wint is de beste boerengolfer van 2009.

Aan de kinderen is ook gedacht, die kunnen zich vermaken op het springkussen. Een dagje boerengolfen is zeker de moeite waard. De organisatie hoopt dan ook op nog meer teams dan vorig jaar.

Teams kunnen betaan uit leden van een vereniging, buren, collega's of vrienden, iedereen kan meedoen. Inschrijven kost 20 euro per team. Kinderen van 8 tot 14 jaar betalen 12 euro per team. Opgeven kan via de mail boerengolf@devoskuilen.nl.

advertentie
advertentie