Voetbalseizoen weer vol derby’s

23 juni 2009 om 00:00 Nieuws

Voor Steef van den Oosterkamp wordt het derbyvoetbal in deze klasse een nieuwigheidje, in zijn functie van de bij Woudenberg debuterende coach. De Veenendaler is de opvolger van Jan van Ginkel, die in het voorbije seizoen met de club in zijn woonplaats als kampioen van de derde periode doordrong in de nacompetitie. Zo’n apotheose was Renswoude, Scherpenzeel en Valleivogels niet gegund.

Nieuwe competitie start 5 september SCHERPENZEEL – De derde klasse D van het district West 1 blijft ook na de zomer het strijdtoneel van Renswoude, Scherpenzeel, Valleivogels en Woudenberg. Spelers, trainers en aanhangers van deze vier clubs kunnen zich weer opmaken voor een voetbaljaargang vol zenuwslopende derby’s. Ook al weten zij dat dergelijke krachtmetingen soms gepaard gaan met onnodig veel puntenverlies waarvan concurrerende teams maar wat graag zullen profiteren.

door Hans Vos

Nieuwe kansen

Maar een nieuw seizoen betekent nieuwe kansen. De coaches Harrie Epskamp (Renswoude). Eddy Hof (Scherpenzeel) en Michael van den Berg (Valleivogels) weten inmiddels maar al te goed wat er voor hun ploegen in de derde klasse D te koop is en kunnen door hun voordeel mee doen. De competitiestrijd is na de zomerstop ook nog eens extra aantrekkelijk, vanwege een versterkte promotieregeling.

Extra promotieplaatsen

Wegens de uitbreiding van de tweede klasse naar veertien clubs, een direct gevolg van de start van de topklasse in 2010, zijn de nummers één en twee zeker van promotie. Daarnaast zijn er in het district West 1, verdeeld over de derde klassen A, B, C en D, nog eens drie extra promotieplaatsen te verdienen.

Los van de vele derby’s belooft het dus een spannend seizoen te worden voor Renswoude, Scherpenzeel, Valleivogels en Woudenberg. In het bijzonder Valleivogels zal via welke deur dan ook willen ‘wegvluchten’ naar de tweede klasse. Dat was vorig seizoen al de doelstelling van de uit Amersfoort afkomstige trainer Van den Berg, die in dat streven werd gesteund door het clubmanagement. Maar juist de Scherpenzelers verloren heel veel punten in de derby’s, mede waardoor niet zij maar Candia’66 uit Rhenen (kampioen) en het Amersfoortse ASC Nieuwland (via de nacompetitie) promoveerden.

De derde klasse D telt in totaal vijf nieuwe ploegen, waarvan twee vertegenwoordigers uit Amersfoort. Naast het uit de tweede klasse gedegradeerde CJVV is er een plaats ingeruimd voor Cobu Boys. De andere nieuwkomers zijn FZO uit Zeist, De Meern en het Utrechtse Sterrenwijk. De overige drie alreeds bekende tegenstanders van Renswoude, Scherpenzeel, Valleivogels en Woudenberg zijn Benschop, Dalto (uit Driebergen) en Jonathan (uit Zeist).

De competitie gaat op zaterdag 5 september van start. Een maandje eerder wordt een begin gemaakt met de voorbereidingsfase, met extra trainingen en een serie oefenduels. Traditiegetrouw is het bekervoetbal de ‘warming-up’ voor de echte start van het seizoen. De eerste bekerwedstrijden worden op zaterdag 22 augustus afgewerkt. Dinsdag 25 en zaterdag 29 augustus zijn ook speeldagen in het bekertoernooi.

advertentie
advertentie