Drukte bij Van Baaren

14 juli 2009 om 00:00 Nieuws

,,Voor elke portemonnee hebben wij bbq-pakketten. We gaan daar flexibel mee om, men kan tussen de pakketten wisselen. We komen het vlees indien gewenst bezorgen en ook het huren van een barbecue is mogelijk” legt Van Baaren uit. Vleeswaren worden gesneden waar de klant bij is. Elke twee weken zijn er zogeheten ‘specials’. Wanneer deze goed aanslaan bij de klanten worden dit vaste onderdelen van het assortiment. Zo is het kwartetje, de katenhaas en de houthakkersteak inmiddels een vertrouwd gezicht in de vitrine. Via de organisatie van Keurslagers krijgt Van Baaren regelmatig tips en inspiratie voor verrassende vleesproducten. Van Baaren verwelkomd veel vaste klanten uit Scherpenzeel en omgeving in zijn winkel maar ook van het nabijgelegen vakantiepark en de campings heeft hij veel klandizie. Sommige vakantiegasten komen al jaren bij hem voor hun vleeswaren. De financiele crisis gaat Van Baarens deur nog steeds voorbij. ,,Men gaat toch minder uiteten en maakt het liever thuis gezellig met een barbecue of door zelf te koken,” denkt hij. Met collega-slager Leen Verweij verderop aan de Dorpsstraat heeft hij een bijzondere afspraak. Ze stemmen hun vakantie op elkaar af waardoor klanten in de zomerperiode altijd bij één van de twee slagers terecht kunnen. ,,Wanneer ik drie weken dicht ben, blijft Verweij drie weken open en andersom. Een bijzondere samenwerking vinden we maar ook het minste wat je voor je klanten kan doen. Voor ons is het een heel normale zaak” aldus Van Baaren. De slagerij van Van Baaren wordt goed onderhouden en up to date gehouden. Op korte termijn heeft hij geen verbouwplannen. Met zijn vijf medewerkers waarvan één fulltime weet hij dagelijks een ruim aanbod te bieden. Zijn vader startte dertig jaar geleden met de slagerij en sinds 1988 is Sander bij de slagerij betrokken. Hij heeft wel drie jaar bij een collega-keurslager gewerkt om ook daar de gang van zaken te bekijken. Wanneer je als slager lid bent van de Keurslagerorganisatie krijg je regelmatig onaangekondigd bezoek. Zijn runder- en half-om-halfgehakt ontving in mei dit jaar een 100% score. De oorkonde daarvoor hangt duidelijk zichtbaar in de winkel.

SCHERPENZEEL - Sinds dertig jaar is Slagerij Van Baaren te vinden aan de Dorpsstraat 140. Sander van Baaren mag het predikaat Keurslager voeren. Hij ontving enkele maanden geleden zelfs een oorkonde voor zijn runder- en half-om-halfgehakt. ,,Alle worst en vleeswaren maak ik zelf. En al ons vlees komt uit eigen productie. Onze specialiteiten zijn toch wel de Scherpenzeelse bollen en grillspecialiteiten zoals spare-ribs” aldus Van Baaren. In deze tijd is vooral het vlees voor op de barbecue niet aan te slepen.

door Janneke Hek

Slagerij Van Baaren, Dorpsstraat 140, Scherpenzeel.

advertentie
advertentie