Opvoedcursus: ‘Peuter in zicht’

28 juli 2009 om 00:00 Nieuws

WOUDENBERG / REGIO - Beweging 3.0 Gezondheidsvoorlichting organiseert de cursus ‘Peuter in zicht’. Het is een praktische cursus over opvoeden voor ouders met kinderen van 2 en 3 jaar.

Voor peuters wordt de wereld steeds groter en zij ontwikkelen zich razendsnel. Dat is voor ouders boeiend om te zien, maar ook wel eens lastig. Door de vele veranderingen kan het er thuis stormachtig aan toe gaan. Wat doe je bij driftbuien of als je kind niet wil luisteren?

Alle ouders van peuters komen voor deze vragen te staan en zoeken naar oplossingen.

In de cursus ‘Peuter in zicht’ kan men ervaringen uitwisselen met andere ouders. Men krijgt informatie over de ontwikkeling van peuters en de drie belangrijke opvoedingsvaardigheden: steunen, stimuleren en sturen. Er wordt gewerkt met videobeelden en praktijkopdrachten. De cursus wordt gegeven door Ouder- en kindzorg verpleegkundigen van Beweging 3.0.

De cursus start bij voldoende belangstelling op woensdagavond 30 september van 19.30-21.30 uur in het wijkgebouw van Beweging 3.0, De Schans 32 in Woudenberg.

Er zijn 5 bijeenkomsten van 2 uur; de cursus kost € 20, - p.p. voor leden Beweging 3.0 en € 30, - p.p. voor niet leden. De meeste zorgverzekeraars geven korting op de cursussen die Beweging 3.0 Gezondheidsvoorlichting organiseert.

Informatie en aanmelding:

Belangstellenden kunnen een informatieset aanvragen bij de klantenservice van Beweging 3.0, telefoonnummer (033) 460 00 46 of mail naar gezondheidsvoorlichting@beweging3.nl. Aanmelden kan tot 2 september.

advertentie
advertentie