Valleivogels mag niet mopperen met punt

8 september 2009 om 00:00 Nieuws

WOUDENBERG - VV Woudenberg en Valleivogels hebben vanmiddag de punten gedeeld op sportpark De Grift. Waar coach van de geelzwarten Steef van den Oosterkamp dubbele gevoelens overhield aan de eerste competitiewedstrijd, was zijn collega Michael van den Berg tevreden met het punt.

Het publiek kreeg een matige wedstrijd voorgeschoteld. Met name in de eerste helft werd nauwelijks gevoetbald door beide ploegen. Woudenberg was net iets sterker, maar te vaak werd de lange bal gehanteerd. Desondanks stond in de rust wel een 2-1 tussenstand op het scorebord. Valleivogel Gert van Essen verzond in de veertigste minuut een lange pass, die centraal achterin bij Woudenberg terechtkwam. Sander van Keulen ging echter in de fout en de doorjagende Peter Westerhuis kon vervolgens simpel de 0-1 binnenschuiven.

De voorsprong voor de uitploeg duurde echter niet lang, aangezien ook Valleivogels binnen enkele minuten twee keer stond te schutteren. Vooral Valleivogels-keeper Gert Jan van Essen zag er niet goed uit. Woudenbergers Paul Schipper en Joey Hendriks pakten de cadeautjes simpel uit: 2-1. De thuisploeg zat daarmee op rozen en ging na rust op zoek naar een derde treffer. Door een domme rode kaart kwam Woudenberg na 55 minuten echter met tien man te staan.

Voor Valleivogels was dat het signaal om de duimschroeven aan te draaien. Dat lukte maar mondjesmaat. Schoten van Remco van Ginkel, Wouter van Dijk en Collin Oosterholt werden gepareerd door de Woudenbergse goalie Sjoerd Versteeg. Hoewel Woudenberg door hun uitvallen de gevaarlijkste ploeg bleef, kwam Valleivogels uiteindelijk toch langszij. Bijna de hele wedstrijd was hij onzichtbaar, maar als een echte spits maakte Collin Oosterholt op aangeven van Wouter van Dijk in de 81e minuut gelijk. Veel moed gaf het Valleivogels echter niet, want in het restant van de wedstrijd bleef Woudenberg gevaarlijker. Zo trof Kevin Bakker nog de lat uit een vrije trap, maar bleef Valleivogels wel op de been.