RENSWOUDE - De weelde houdt maar aan voor Renswoude. Ook voor de derde maal op rij zag het elftal van trainer Harrie Epskamp kans de volle

22 september 2009 om 00:00 Nieuws

Met negen punten delen Epskamp en de zijnen de koppositie in de derde klasse D met de Zeister club Jonathan, die als enige andere ook met een honderd-procentscore aan deze jaargang begonnen is.

Vanaf de strafschopstip nam Renswoude voor rust de eerste optie op weer een overwinning. Nadat Dennis van Dijk onreglementair de voet was dwars gezet, mocht routinier Cor Albert Bos de bal op elf meter van het doel van De Meern leggen. Met dat buitenkansje wist de ervaren 'pion' in de selectie van Epskamp wel raad.

Eigenlijk was de voorsprong van 1-0 na 45 minuten een magere afspiegeling van het krachtsverschil. Pas na de pauze kreeg Renswoude meer zekerheid over de derde winstpartij, toen Roy Veldhuizen er 2-0 van maakte. Dat De Meern in de slotfase tegenscoorde, was puur cijfermatig nog van belang.