Witte Holevoet

29 september 2009 om 00:00 Nieuws

Dat wordt onderstreept door gebruik te maken van dagverse streekgebonden en biologische producten van diverse specialisten uit de regio. Het Maas-Rijn-IJsselrund, Remeker kaas, Eureka geitenkaas en Livar zijn daar enkele voorbeelden van. De kaart wisselt elk seizoen en biedt onder meer aantrekkelijke menu’s. Dagelijks wordt er een wisselend twee gangen lunchmenu geserveerd en op donderdag is er de Ladieslunch. De tweede dame wordt dan het lunchmenu aangeboden. In het verleden heeft De Witte Holevoet gefungeerd als herberg, pension en hotel. Maar ook tijdens de oorlogsjaren speelde het een belangrijke rol om mensen die op zoek naar voedsel het hele land doorliepen te voorzien van onder meer knollen-bietensoep om weer op krachten te komen. Tijdens de eerste dagen van de oorlog is Scherpenzeel zwaar beschadigd geraakt en ook De Witte Holevoet ontkwam hier niet aan.

SCHERPENZEEL - Ooit begonnen als pleisterplaats voor handelsreizigers tussen het westen en oosten van ons land is De Witte Holevoet uitgegroeid tot een eersteklas locatie voor diners, recepties, trouwfeesten, overnachtingen en vergaderingen. John en Annelies Vermeulen zwaaien sinds 1988 de scepter over De Witte Holevoet. Chef-kok Joop Ruijters is toen ook in dienst gekomen. Onder zijn leiding wordt creatief en op hoog culinair niveau gekookt op klassiek moderne basis met actuele accenten.

door Janneke Hek

,,In 1992 hebben we een uitgebreide verbouwing gehad aan de achterzijde. Vanuit de Wintertuin en het schitterende overdekte en verwarmde terras worden de gasten getrakteerd op een prachtig uitzicht: de Engelse tuin.” vertelt John Vermeulen enthousiast. Het doel van John was om zijn zaak zo snel mogelijk weer op de culinaire kaart te zetten en dat is met medewerking van zijn chef-kok meer dan gelukt. ,,Ons vlees heeft gegraasd, zoals wij dat zeggen. Onze couverts zien er niet alleen mooi uit maar smaken ook puur.”

Niet alleen voor diners en lunches kan men dagelijks bij De Witte Holevoet terecht. Het is ook zeer geschikt voor vergaderingen, recepties en bruiloften. Tevens maken bedrijven en particulieren gebruik van de prima cateringfaciliteiten. Huize Scherpenzeel en De Witte Holevoet zijn beiden een officiële trouwlocatie. Huize Scherpenzeel biedt vele mogelijkheden van een high tea tot een walking dinner en feestavond. De kookworkshops voor particulieren en bedrijven zijn een groot succes. Op zaterdag 14 november vindt het jaarlijkse Wildfestijn plaats om het jachtseizoen in te luiden. Voor alle activiteiten is er meer informatie op www.witteholevoet.nl en www.huizescherpenzeel.nl

De Witte Holevoet, Holevoetplein 282, Scherpenzeel, Tel. 033 277 91 11. Dagelijks geopend.

advertentie
advertentie